20 Ribu Tan Emas Milik Tun Dr. Mahathir Tersadai Di Itali? Biar Betul!!!

Tuesday, 14 June 2016



Kenyataan Media Shafik Abdullah Berkaitan Emas 20 Ribu Tan Mahathir

Tajuk : Saya Mempunyai Bukti, Mahathir Gelapkan 20 Ribu Tan Emas Milik Negara Di Itali


Ketika Tun Dr Mahathir sedang ditekan dan ditempelak kerana menyokong pembangkang Pakatan Harapan, kini timbul pula satu dakwaan terbaru yang panas iaitu beliau ada menyembunyikan sejumlah besar jongkong emas di Itali.

Perkara itu didedahkan oleh seorang pengguna laman sosial dengan nama Shafik Abdullah melalui ruang komen di laman sosial Facebook Ramesh Rao hari ini.

"Jongkong emas di Itali apa jadi wahai Dr Mahathir bin Mohamad? Mengapa simpan di Itali, apa niat awak bawa keluar kekayaan negara?" kata Shafik.

Susulan komen itu, Shafik dikecam oleh para penyokong Dr Mahathir di laman Facebook Ramesh dengan kata-kata yang agak kesat serta mengutuknya.

Menurut beliau, nombor telefon beliau pada mulanya dimasukkan ke dalam satu Group Whatsapp tanpa persetujuannya.

"Komen saya jelas, pertanyaan saya jelas... komen di Facebook yang saya maksudkan.

"Setelah saya komen mengenai jongkong emas di Itali di FB DSRR (Ramesh Rao), saya dimaki oleh penyokong Tun yang mungkin tak pernah jejak kaki di Itali," katanya dalam mesej di aplikasi Whatsapp.

Shafik berkata nama group Whatsapp berkenaan ialah Melayu Rasis dan menggunakan gambar Dr Mahathir memakai pakaian seragam Gerak Khas.

Lebih menarik, beliau berkata semua dokumen berkaitan kewujudan jongkong emas itu akan diterima beliau tidak lama lagi.

"Semua dokumen berkaitan akan saya terima tak lama lagi.

"Waktu itu baru kita jelaskan," kata Shafiq.

Nampaknya, kemunculan cerita terbaru ini amat panas, sama-sama kita nantikan pendedahan dan penjelasan dari Shafik nanti.



12 comments:

  1. Biar betul 20 ribu tan.
    kita ambil lah 1 jongkong RM100,0000.00 bersamaan sekilo

    maka nilaian dia adalah RM2000000000.00

    biar betul? nak cerita pun logik lah sikit..hahaha

    ReplyDelete
  2. Laporkanlah kepada PDRM, tentu segera Tun Dr. Mahathir ditangkap, tak guna pung pang pung pang kononnya 2000 tan emas dilarikan oleh Tun Dr. Mahathir, lepas ni apakah 10000 tan berlian, 1 juta tan perak dilarikan oleh Tun Dr. Mahathir ke mana pula?

    Bukti apa pun tak ada, tetiba merapu tak tentu hala. Lainlah RM 2.6 bilion memang ada dalam akaun peribadi Najib, RM 42 juta duit SRC International pun ada dalam akaun peribadi Najib.

    Tapi kes buang kononnya tak ada kes kata Apandi Ali.

    ReplyDelete
  3. Eluklah dapatkan penjelasan dari tuan yg punya badan (Tun), samaada dakwaan ini betul ataupun salah. Juga, pihak PDRM perlu buat siasatan kerana rakyat mahu tahu akan kebenarannya.

    ReplyDelete
  4. kalau nak bohong pun biar logik..20 ribu tan bukan sikit bro!!kapal mana nak bawa sebanyak tu?..kalau besi boleh lah..besi berlambak kat perut bumi ni.

    ReplyDelete
  5. Dalam dunia Emas tidak banyak dantidak cukup utk di gunaka sebagai bahan mata wang untuk di dagangkan,, negara yg banyak menyipan emas adalah india,,
    Jadi mamat ini penulis fikir otak dia masuk air,, 20ribu tan,, tak masuk akal 1tan bersamaan 1000kg dan bayang kan 20ribu x1ribu kilo dan x rm 160 per gram,,,,
    Klu marah atau nak fitnah pun agak agak lah,, , melayu ni nampak sangat kuran ilmu,,

    ReplyDelete
  6. Kadang2 bila dedah sesuatu yang melampau sangat terhadap seorang hingga susah untuk dipercayai, ia booleh ia boleh beri impak yang menghilangkan kredibiliti sebarang tuduhan yang sudah dan akan dibuat terhadap tertuduh.

    ReplyDelete
  7. Perlu ingat waktu umno diharamjan Mahadey sempat kuarkan duit Umno sebanyak 100 billion...sampai sekarang tak dipulangkan lg..mana perginya..Rpk..pernah betcerita dlm Malaysia Today...so tak mustahil..cerita emas 20 tan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. 20 tan abah kau..ko xbaca ke tajuk tu? 20 ribu tan

      Delete
  8. Anon kat atas ni pun same je mcm penulis 20ribu tan...otak lemau,byk mkn dedak..agak2 la brader,byk sgt ke duit umno smp 100 billion..kes 1mdb tu,amaun die byk sbb bank negara yg keluarkan..klau stakat parti semata2, xkanla ade 100 billion..bodoh..ko tau tak beza billion dengan juta?

    ReplyDelete
  9. Dol 100 billion mana pulak dtg cita aduuhhh klau ko dh bengap jgn la nk bengap kn org lain...korang ada je nk up duit yg hilang

    ReplyDelete
  10. Apa yang diorang cuba nak cakap ni ialah penyangak lawan penyangak. Kau gila pertahan mana-mana penyangak ni buat apa? Baik anjur ajak si cina ma'alap Maria dan kapir Ambigo tu buat himpunan Bersih kat New York sebab pilihanraya presiden dia macam macam tak betul jer...

    ReplyDelete
  11. Rasa nyer emas ni ade kaitan dgn aset Indonesia yg dibawa utk simpan di Malaysia pada zaman Tun M memerintah tp emas tu sampai sekarang masih belum terjawab..

    ReplyDelete

20 Ribu Tan Emas Milik Tun Dr. Mahathir Tersadai Di Itali? Biar Betul!!!

Tuesday, 14 June 2016 ·



Kenyataan Media Shafik Abdullah Berkaitan Emas 20 Ribu Tan Mahathir

Tajuk : Saya Mempunyai Bukti, Mahathir Gelapkan 20 Ribu Tan Emas Milik Negara Di Itali


Ketika Tun Dr Mahathir sedang ditekan dan ditempelak kerana menyokong pembangkang Pakatan Harapan, kini timbul pula satu dakwaan terbaru yang panas iaitu beliau ada menyembunyikan sejumlah besar jongkong emas di Itali.

Perkara itu didedahkan oleh seorang pengguna laman sosial dengan nama Shafik Abdullah melalui ruang komen di laman sosial Facebook Ramesh Rao hari ini.

"Jongkong emas di Itali apa jadi wahai Dr Mahathir bin Mohamad? Mengapa simpan di Itali, apa niat awak bawa keluar kekayaan negara?" kata Shafik.

Susulan komen itu, Shafik dikecam oleh para penyokong Dr Mahathir di laman Facebook Ramesh dengan kata-kata yang agak kesat serta mengutuknya.

Menurut beliau, nombor telefon beliau pada mulanya dimasukkan ke dalam satu Group Whatsapp tanpa persetujuannya.

"Komen saya jelas, pertanyaan saya jelas... komen di Facebook yang saya maksudkan.

"Setelah saya komen mengenai jongkong emas di Itali di FB DSRR (Ramesh Rao), saya dimaki oleh penyokong Tun yang mungkin tak pernah jejak kaki di Itali," katanya dalam mesej di aplikasi Whatsapp.

Shafik berkata nama group Whatsapp berkenaan ialah Melayu Rasis dan menggunakan gambar Dr Mahathir memakai pakaian seragam Gerak Khas.

Lebih menarik, beliau berkata semua dokumen berkaitan kewujudan jongkong emas itu akan diterima beliau tidak lama lagi.

"Semua dokumen berkaitan akan saya terima tak lama lagi.

"Waktu itu baru kita jelaskan," kata Shafiq.

Nampaknya, kemunculan cerita terbaru ini amat panas, sama-sama kita nantikan pendedahan dan penjelasan dari Shafik nanti.



12 comments:

Anonymous said...
14 June 2016 at 16:39  

Biar betul 20 ribu tan.
kita ambil lah 1 jongkong RM100,0000.00 bersamaan sekilo

maka nilaian dia adalah RM2000000000.00

biar betul? nak cerita pun logik lah sikit..hahaha

Anonymous said...
14 June 2016 at 17:23  

Laporkanlah kepada PDRM, tentu segera Tun Dr. Mahathir ditangkap, tak guna pung pang pung pang kononnya 2000 tan emas dilarikan oleh Tun Dr. Mahathir, lepas ni apakah 10000 tan berlian, 1 juta tan perak dilarikan oleh Tun Dr. Mahathir ke mana pula?

Bukti apa pun tak ada, tetiba merapu tak tentu hala. Lainlah RM 2.6 bilion memang ada dalam akaun peribadi Najib, RM 42 juta duit SRC International pun ada dalam akaun peribadi Najib.

Tapi kes buang kononnya tak ada kes kata Apandi Ali.

Anonymous said...
14 June 2016 at 17:34  

Eluklah dapatkan penjelasan dari tuan yg punya badan (Tun), samaada dakwaan ini betul ataupun salah. Juga, pihak PDRM perlu buat siasatan kerana rakyat mahu tahu akan kebenarannya.

abd razak kassim said...
14 June 2016 at 22:24  

kalau nak bohong pun biar logik..20 ribu tan bukan sikit bro!!kapal mana nak bawa sebanyak tu?..kalau besi boleh lah..besi berlambak kat perut bumi ni.

saffron rice said...
15 June 2016 at 06:01  

Dalam dunia Emas tidak banyak dantidak cukup utk di gunaka sebagai bahan mata wang untuk di dagangkan,, negara yg banyak menyipan emas adalah india,,
Jadi mamat ini penulis fikir otak dia masuk air,, 20ribu tan,, tak masuk akal 1tan bersamaan 1000kg dan bayang kan 20ribu x1ribu kilo dan x rm 160 per gram,,,,
Klu marah atau nak fitnah pun agak agak lah,, , melayu ni nampak sangat kuran ilmu,,

Snapshot2016 said...
15 June 2016 at 15:37  

Kadang2 bila dedah sesuatu yang melampau sangat terhadap seorang hingga susah untuk dipercayai, ia booleh ia boleh beri impak yang menghilangkan kredibiliti sebarang tuduhan yang sudah dan akan dibuat terhadap tertuduh.

Anonymous said...
17 June 2016 at 12:42  

Perlu ingat waktu umno diharamjan Mahadey sempat kuarkan duit Umno sebanyak 100 billion...sampai sekarang tak dipulangkan lg..mana perginya..Rpk..pernah betcerita dlm Malaysia Today...so tak mustahil..cerita emas 20 tan tu

Anonymous said...
9 August 2016 at 16:44  

Anon kat atas ni pun same je mcm penulis 20ribu tan...otak lemau,byk mkn dedak..agak2 la brader,byk sgt ke duit umno smp 100 billion..kes 1mdb tu,amaun die byk sbb bank negara yg keluarkan..klau stakat parti semata2, xkanla ade 100 billion..bodoh..ko tau tak beza billion dengan juta?

Anonymous said...
9 August 2016 at 18:50  

Dol 100 billion mana pulak dtg cita aduuhhh klau ko dh bengap jgn la nk bengap kn org lain...korang ada je nk up duit yg hilang

Anonymous said...
18 November 2016 at 09:53  

Apa yang diorang cuba nak cakap ni ialah penyangak lawan penyangak. Kau gila pertahan mana-mana penyangak ni buat apa? Baik anjur ajak si cina ma'alap Maria dan kapir Ambigo tu buat himpunan Bersih kat New York sebab pilihanraya presiden dia macam macam tak betul jer...

Anonymous said...
6 January 2017 at 23:46  

Rasa nyer emas ni ade kaitan dgn aset Indonesia yg dibawa utk simpan di Malaysia pada zaman Tun M memerintah tp emas tu sampai sekarang masih belum terjawab..

Anonymous said...
13 February 2017 at 15:04  

20 tan abah kau..ko xbaca ke tajuk tu? 20 ribu tan

 
Copyright © -2012 buletin All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks