Ambik Kau, Kak Long Garang... Ni Anak Uncle Tu Pulak Dah Angin Satu Badan Sebab Kau Ancam Bapa Dia Dengan Batang Besi!

Wednesday, 16 July 2014


Susulan dari insiden Peugeot CDM25 dilanggar oleh lelaki yang agak berusia berbangsa cina semalam RUJUK SINI. Kali ini anaknya tampil meluahkan perasaan tidak puas hati dengan tindakan biadab pemilik CDM25.
Berikut luahan hati beliau:

To The driver of CDM 25, white color Peugeot 208, that was my father that you bullied. I am going to share this video with the whole f**king world to show what a f**king b**ch you can be even though your religion forbids it. And the worst thing is you harassed my father in the holy month of Ramadan.

What do you expect an elderly man will be capable of that you need to take the steering lock to hit my father’s car? I hope this rays you will reflect that you could be in lock up if my proceeded to charge you of harassment. 

But because my father has a kind heart, but i don’t. Especially to b**ches like you. You are now the f**king God Mother of all b**ches. - Robin Sim
Seperti yang telah dijangkakan, insiden seperti ini sekali lagi mencemarkan imej Islam di mata orang bukan Islam.  Perkara seperti inilah yang kita tidak mahu. Tetapi, janganlah kerana nila setitik rosak susu sebelanga. 
Mujur ayah kepada Robin Sim ini tidak mengambil tindakan undang-undang terhadap Kiki Kamaruddin, si pemilik CDM25. Namun, semenjak insiden terbabit ramai yang menyerang Facebook dan page’s milik Kiki.  - My Media Hub

p/s: nasib kaulah Kiki…

Ini bukan isu perkauman atau agama. Ini isu kurang ajar dan biadap. Dan sekalipun yang melakukan perbuatan tersebut adalah seorang wanita Islam terhadap seorang lelaki tua bukan Islam, itu bukanlah menghalalkan perbuatannya, bahkan wanita tersebut harus diberikan hukuman berat kerana memalukan dan menjatuhkan maruah Islam dan umatnya. 

Blog ini, bahkan ramai orang menyokong penuh sekiranya Robin Sim membuat aduan polis dan mengambil tindakan undang-undang terhadap wanita yang sungguh berlagak serta biadap itu. Biar ianya menjadi satu pengajaran kepada mana-mana rakyat Malaysia, mereka tidak boleh bersikap sembrono hanya kerana alasan cetek seperti kereta bercalar dilanggar!!!

87 comments:

  1. Yep, ajar je pompuan melayu samseng tu. Baru pakai peugeot dh rasa hebat mcm raja. Piiraahhh!!. Tak kesian langsung aku kalau cina tu saman. Memalukan melayu. Aku melayupun jd meluat dgn pompuan melayu mental tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum wr,wb AKI… saya Siti Di Arab Saudi
      mengucapkan banyak2 terima kasih kepada AKI WALI SONGO
      atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan yaitu
      "3729" alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
      dan berkat bantuan AKI WALI SONGO saya bisa melunasi
      semua hutan2 orang tua saya yang ada di BANK BRI
      dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah sekarang saya
      sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan
      keluarga saya sehari2.itu semua berkat bantuan AKI
      WALI SONGO sekali lagi makasih banyak yah AKI…
      yang ingin merubah nasib seperti saya hubungi AKI
      WALI SONGO di nomor 0853-8257-2444 dijamin
      100% tembus atau silahkan buktikan sendiri









      assalamualaikum wr,wb AKI… saya Siti Di Arab Saudi
      mengucapkan banyak2 terima kasih kepada AKI WALI SONGO
      atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan yaitu
      "3729" alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
      dan berkat bantuan AKI WALI SONGO saya bisa melunasi
      semua hutan2 orang tua saya yang ada di BANK BRI
      dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah sekarang saya
      sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan
      keluarga saya sehari2.itu semua berkat bantuan AKI
      WALI SONGO sekali lagi makasih banyak yah AKI…
      yang ingin merubah nasib seperti saya hubungi AKI
      WALI SONGO di nomor 0853-8257-2444 dijamin
      100% tembus atau silahkan buktikan sendiri

      Delete
  2. Saya sokong Pemandu CDM 25 belasah Kereta Cina Dapigs ker Cina Babi ker...

    Kalau Saya mau rasanyer belasah kereta dengan tuan punya kereta sekali gus...


    Cina Babi tak Hormat Melayu, Tak Hormat Islam, Tak Hormat Raja..

    Yang Penting Sekali Cina Babi nie Tak Hormat Bulan Ramadhan cakap Makan Babi...

    Woooi, Melayu Sokong Pemandu CDM 25

    ReplyDelete
    Replies
    1. the hell? x perlu nk sokong bende salah bai.. x kesah la satu kaum skali pon.. salah ttp salah..

      Delete
    2. bende boleh bincang kot.. y that women jd biadap tu kenapa.. islam xajar boleh biadap dgn org... salah ttp salah.. even nabi pun sndr penah bersabda.. kalau anak dia mencuri pn tetap kene potong tangan... len la cite kalau uncle tu lari.. xnk bayar...

      Delete
    3. dlm apa keadaan sekalipun...melayu kena sokong melayu ma...baru kiasu sikit ramai melayu kutuk bangsa sendiri...

      Delete
    4. islam tak ajar sokokng kaum bro... hahhaha yg salah salah aaa... jadi jadi bodoh lurus bendul tahap gaban. rasulullah saw melayu ker?

      Delete
    5. you are one damn stupid person that is crazy..you might be a friend of the CDM25..that's why you are supporting her thoughts..i saw this incident in the net, and i find this is so humilating the human man kind..

      Delete
    6. aduh hai.... slah tetap salah... cina tu kaum... islam tu agama.. "ko ckp cina x hormat melayu????"

      dalam islam xde istilah melayu or cina.... jgn nak sedap2 hentam je... nnti yang cina muslim bace msti fikir ko racist..

      Delete
    7. sedih ade pemikiran macam ni,mesti tak dapat didikan yang baik ni, xpun kurang kasih sayang

      Delete
    8. Kalu melayu tp perangai bangsat mcm tu pun nak sokong ke...kalo org tua tu bapak ko...ko nak sengih ja...this is not about bangsa la..ramai gak melayu bongok yg racist ya..kena btg hidung sendiri baru nak sedar ke..

      Delete
    9. amnde la ko nie..yg slh ttp slh laa...amnde c pmpuan tu bangang sgt nk maki2 cm2...stakat gune peugeot xyh la berlagak sgt...Islam x ajar cm2...pkai tdung..tp mulut cm jadah..!! x posa ke pe pmpuan tu...kalo muke cun xpe gak...nie muke..huh...!

      Delete
    10. Kamu ingat pandai ke sangat pandai mulut kau tu ya.. melayu tak de yg otak babi? Ape2 bangsa pun otak babi kalau tak guna otak fikir sebelum buka mulut menyindir org. Termasuk kau yg babi tu.

      Delete
    11. Orang2 macam you yg selalu buat issue perkauman kat malaysia yg aman... Islam tak pernah ajar perkauman. Apa kena accident and perkauman???

      Penyokong Dato Nik Aziz.

      Delete
    12. Show yourself asshole Babi. Reply like a boss. I can see your jealousy from your ugly eyes. Respect each other pls. While we cannot insulting Malay at all and Malay have a right to insult Chinese like a boss ? You better go fuck yours mum before come to insult like a Babi Malay.

      Delete
    13. bro.. ni bukan psl perkauman.. ni psl adab individu.. manner.. pmpuan tu salah.. wlaupun pmpuan tu cina tetap salah. xde kene mngena dgn kaum.. sbb org2 mcm ko ni la mlaysia xmaju

      Delete
    14. haha..lawak2...lain yg gaduh, lain yg bersumpah2.. padahal hal ni xde kena mengena dgn bangsa or agama...PERANGAI yg kurang tu jdi sebab.. yg si kurang otak komen x ber otak ni sebenarnya kawan pmpuan tu.. then die nak pecah belah kan keamanan Malaysia...

      Delete
    15. tak kena mengena..haha..once a stupid is always a stupid.. jgn pulak kita marah kalau org selalu cakap once a malay is always a malay, sbb org2 mcm korang la..

      Delete
    16. pemandu CDM 25 tu ade pepe hubungan dgn u ke? if ye pun...xperlu la nk bangkitkan issue perkauman...bodoh!!!...this is the nature of the person...I just saw the uncle is an humble and poor old man...that lady is sooooo arrogant coz she's driving that car...try look the situation in different angle...no one can judge rite...so....jgn suka2 cube nk bangkitkan issue perkauman...last but not least....u are a stupid dumb ass!!!

      Delete
    17. manusia racist mcm kau ni lah pemusnah ekonomi dan tamadun malaysia.. aku bukan melayu tapi islam.. and again this is not about religion and race and bukan pasal babi ok?!?!
      kiki kamaruddin ni dengan uncle tua ni boleh lah, kalau kena dengan abang2 rempit tu.. tau lah nasib engkau, kalau tak dibaris... dengan engkau2 hilang..

      Delete
    18. Ini sekor lagi geng belasah orang. Kalau nak mengganas tolong jangan guna nama Melayu, jangan bagi malu Melayu. Itu soal peribadi kau. Salah tetap salah.

      Delete
    19. Saya rasa orang penyokong CDM25 ini ialah Kiki Kamaruddin sendiri (nama sebenarnya: SITI FAIRRAH ASHYKIN BINTI KAMARUDDIN). Dia memang jahat nak rosakkan keamanan Negara. Come on, Zaman apa ini? Semua orang nak live in peace! Tak kisah melayu, cina atau india, kita semua bersatu. Kita semua orang Malaysia yang rasional dan bermoral, bukan macam engkau. Bad karma sedang menunggu awak.

      Delete
    20. Jgn sesekali menyebut bangsa..kerana ia akan mngakibatkan perbalahan agama....tak kira lah melayu ke cina ke yg salah tetap salah...klau perempuan itu melayu dan kurang adab...kita xboleh sokong dia kerana biadap....tp kita patut menegur dgn elok2...lgipun uncle cina tu dah mnta maaf dan berbincang pasal kemalangan kecil tu...tak perlu lah nk mngamok sangtkan....

      Delete
  3. elehhh ... kalo awek semua betul ....
    cuba kalo awek tu muka pecah pintu ... jalan pun senget .. shape macam tayar traktor
    ada yang nak sokong ... ???
    Woooi .... jamban awek tu dah jatuh la ......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh my Goodness... Whoever you are, you got to learn moral values...calling names and even using the word Babi to innocent man who got bullied and defending the bully just because she is of the same race makes you ignorant of the how shallow you are... The truth and justice is obvious. You should look beyond race, color or creed. It is not about religion or race Dumbass! Its about Humanity!

      Delete
  4. Marah2 nimemang kena ade batasan, janganlah sampai ketuk2 kereta orang dgn bnde besi berat tu. Hanya mencerminkan orang yang tak bertamadun je..

    1 lagi, admin, jangan nak main2 dgn saman-menyaman. Dunia sekarang tak bole bagi galakan dengan saman-menyaman.. hanya akan menyumbang kpd keangkuhan & dendam tak berkesudahan. Tp kalau kes die dah ketuk/cedera orang dsbnya, memang masuk kes polis jela..

    ReplyDelete
  5. Memang betul. Perempuan melayu kalau bawa kereta memang bongkak dan laju. Kalau tak percaya, cuba tengok pagi pagi time pergi kerja kat desa pinggiran putra sebelah putrajaya. Pompuan cina entah la pulak

    ReplyDelete
  6. Isunya kebiadapan! Biadap dan tidak sopan bukan berdasarkan bangsa,kaum atau ugama.Jelas nyata wanita ini tidak beradap,tidak bertamadun.Kita rakyat Malaysia sama-samalah membenci sikap buruk dan hodoh ini.

    ReplyDelete
  7. ada jugak makhluk perosak yang sokong si sundal tu

    ReplyDelete
  8. MEMANG X LAKU LA BISNES KO MINAH PEUGEOT OI...
    PERANGAI HAZAB NAK MAMP!
    XDE ADAB LANGSUNG!!
    GEBANG KETE BARU KONON..PUIH...

    ReplyDelete
  9. betina sial ......memalukan...

    ReplyDelete
  10. sokong anselmo. Isu di sini adalah kebiadapan. Tak kira bangsa apa pun tapi kalau dah biadap tu memang kena di ajar la... lagi2 dgn orang tua. tak de hormat. Encik Anon yg sokong CDM25 tu, tolong jangan perbesarkan lagi isu perkauman yea. Ini takde kena mengena dgn perkauman. Ini masalah attitude. Sama macam encik Anon....

    ReplyDelete
  11. seluruh persatuan penyamun akan mengambil tindakan

    ReplyDelete
  12. Nabi tak penah ajar kita biadab melampau2..even dengan apa bangsa dan agama sekalipun.Jadi pd yg menyokong dengan alasan Melayu kena sokong Melayu..kaji dulu apa ajaran Islam.Jadilah Melayu Islam..bukan Melayu yg bukan Islam.Insiden2 macam inilah yg membuatkan non-Muslim tak respect pada orang Islam #Just my 2 cents

    ReplyDelete
  13. Astaufirullah

    ReplyDelete
  14. ganazzz .... I like
    boleh I jadi anak ikan U ..... ???

    ReplyDelete
  15. bila perempuan melayu buat kat apek tua sume marah kata kita kena sabar kita orang islam lah, bulan puasa la, ikut sunnah la semua kena mengalah. aku pernah tengok penguatkuasa wanita melayu kena maki pasal letak kertas saman parking kat kereta cina apek tua pasal salah parking. cina tua maki kat wanita tu kata perempuan sundal la, pelacur la, makan rasuah la, wanita melayu tu diam je. aku lak nak tengok hampa komen situasi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah nak libatkan isu perkauman ler and sudah2 la tu mengstereotype, takkan sebab sorang apek cina kuang ajo kat sorang makcik melayu kita kategorikan semua cina jahat mcm tu? Dalam kes ni sorang ompuan melayu buat jahat kat cina takkan semua melayu jahat kot? Ini bukan isu perkauman, ini isu tiada adab. Open up your tiny mind a little bit and stop stereotyping things like an idiot you are

      Delete
    2. kunci nye jage adab.. bukan psl prkauman la.. paham la cket.. letih nak pahamkan org mcm korang ni.. ni psl individu bro...

      Delete
    3. ADAB PERLU ADA...YANG HANGPA BODOH SANGAT X HABIS2 MASUKKN ISU KAUM N AGAMA...NAPE PULAK...SAT G TUHAN HANG BAGI ORG LANGGAR KETA SAPA YG SUKA LIBAT AGAMA N BANGSA TU.. TUNGGU A...

      Delete
    4. that is wrong too.walau apa agama dan bangsa pun..kalo dah start memaki2 and ckp bukan2..wrong is still wrong.isunya skrg bukan kaum, tapi attitude tu.susah sgt ke nak bezakan.agama apa pun, bangsa apa pun..adab tetap kena jaga.kalo cina maki melayu; salah.kalo melayu maki cina pun salah.selesailah elok2..apa guna nak selesai mslh dgn maki2.

      Delete
    5. Kena faham situasi sebenar..yg salah tetap salah.....bkn bangsa dan perkauman....kat tmptaku pun dlu ada seorg bdk lelaki melayu naik moto,pastu tang corner moto dia kena himpit kereta melayu...tetapi yg peliknya pemilik kereta melayu tu buat bodoh je jalansedangkan bdk tu dah jatuh luka...yg tolong dia uncle cina jgk,siap duk letak kpalabdk melayu kita atas riba dia lg....itu lahadab namanya....xkira bangsa...kita harus bertindak dgn penuh sabar dan teliti..jgn smpai adab melayu kita dipertikaikan....

      Delete
  16. eh anak apek tu kalo nak comment kat fb guna lah ayat sedap skit...brp kali fucking word dia guna...fikirlah...ini lah cina haramjadah...aku sokong anon 11:02 tuh..cina mmg tak leh kasi muka...kasi ajar jer..depa dah melampau sgt skrang...fisabillillah..allahhu akbar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku harap orang2 macam ko ni la mati kena langgar lembu. Sebab golongan2 ni la negara xkan aman

      Delete
    2. pandai sbut Allahhuakbar.. tau maksud x? islam tak suruh kita hukum bangsa len mahupun makhluk lain bro.. tu kje Dia.. kita wt kje kite sudah

      Delete
    3. Kau pun sama bangabg. Penjilat jubo cina.

      Delete
    4. ni ke Melayu Islam..? erkkk..

      Delete
    5. fisabillillah..allahu akbar ..tup..tup mencarut..memamg TERUK la ko ni..klo mulut ko tu masih kotor..jgn dok sebut la itu semua..buat malu je

      Delete
    6. Dia terlebih makan cadbury....

      Delete
  17. Bismillah.

    Saya sebenarnya tak nak tengok video tu kerana saya takut melihat perbuatan perempuan yang bergelar Muslimah.

    Setelah saya menontonnya, di sini, saya rendah hati ingin mohon maaf bagi pihak orang Islam kepada pakcik tersebut dan ahli keluarganya. Lihatlah kepada Islam bukan kepada orangnya. Kerana Islam itu SANGAT SEMPURNA tetapi penganutnya sangat tidak SEMPURNA kecuali Rasulullah SAW.

    Ingatlah. Jenazah kita akan dibawa dengan kereta jenazah atau pengusung jenazah sahaja.

    Bukan BMW, bukan Mercedes, Ferrari, Peugeot, Audi dan lain-lain.

    Oleh itu, walau siapapun kita, berapa banyak hartapun yang kita ada, betapa tinggipun pangkat yang kita pegang...... BALIK NANTI, KITA AKAN BERTEMU ALLAH JUA.

    DARIPADANYA KITA DATANG, KEPADANYA KITA KEMBALI.

    ‪#‎muhasabahdiri‬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu ni dah terlebih budget bagus.

      Delete
    2. Ni lagi sorang anon konon hg tu pun bagus.
      #muhasabahdiri

      Delete
    3. this not Muslim did wrong, Malays did wrong, Chinese did wrong, none of that..this is only personality problem.. So you no need to apologise on behalf of anyone

      Delete
  18. sekarang ini bukan soal isu perkauman.. sekarang bincang ikut KES... klu Video apek maki penguatkuasa tu tersebar, rasanya berbakul2 gak apek tuh kena.. ulasan by topik...

    ReplyDelete
  19. Bodoh nk mampus

    ReplyDelete
  20. Melayu yg sokong apek bodo tu yg patot kena skolah kan balik..sudahlah sembang masing2 macam profesor..ckp pasal nilai moral la padtu kait2 sket ng agama..ko tak pernah tgk cina muda maki org tua mlayu..lg teruk la bodoh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni mmg bodoh...org mcm ko ni mmg jahanam

      Delete
    2. ap la sempit nye pemikiran.. tu sbb die bukan islam.. pk panjang cket bro.. pmpuan ni islam bro.. islam..

      Delete
  21. salah tetap salah...tak kiralah bangsa/agama apa sekalipun...
    kalo kes apek tu pulak, tu dah masuk hal lain lah kenapa nak kena sabit dgn kes ni pulak...
    sy penah jmpa kes mcm ni...melayu maki cina sbb accident..marah betul melayu tu sbb org langgar MYVI baru dia...cina tu terlanggar dr blkg naik motor....siap tgn cina tu dah berdarah2 sbb jatuh, tp melayu tu punya aggresive maki hamun jerit2 siap rampas kunci moto cina tu suruh bayar ganti rugi, padahal keta calar je kot....tp masa tu saya tak terpikir pon nak rakam video...

    ReplyDelete
  22. Bulan Puasa, Bulan Mulia, rasa hati memang nak marah, mengamuk, tapi nak buat macam mana, ini dugaan bulan puasa, mungkin kalau bersabar, dia boleh dapat benda yang lebih bernilai dan baik. Kita doakan saudara kita ni dapat Hidayah dan boleh minta maaf. Tak salah kita minta maaf, biar jadi seperti pokok yang berbuah, kita baling batu, kita dapat balasan buah yang manis.

    ReplyDelete
  23. Pada gua tindakan perempuan Melayu itu nampak macam keterlaluan tetapi sekali sekala kena tunjukkan kepada puak Cinabeng ni that we are also capable of naik angin. Mana taknya, ... kereta baru bro nak buat raya.

    There are two sides in a coin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. but there are 1 side in faith.. sabar separuh dari iman kan?

      Delete
    2. Pasal tu lah dia marah...pasal nak menunjuk...org melayu kan suka menunjuk....fikir2kanlah...

      Delete
  24. Saya malu ada perempuan melayu islam bersikap sebegini.
    bukankan kita diajar adap kesopanan serta agama?

    ReplyDelete
  25. bodo punya pompuan .. send her to jail.. muka cam cibai.. lajiaaau.. perangai taik.. ko ingat kreta ko tu mahal sangat ke cibaiii... elok mampos laa ko ni.. memalukan bangsa sendiri... kalo muka lawa tak pe jugak.. mangkuk jamban lagi elok laa dari muka lu... kimak punya kiki bodo...


    http://buletinsengal.blogspot.com/2014/07/detail-kak-long-garang-cdm25-didedahkan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkakakakakakkakakaka..stuju stuju..wakkakakaka

      Delete
  26. ramai betul org emo yg vudus & kuno ... adab, ugama, personality, bangsa, perangai .. abis sume nak campur aduk. lg ada hati nak maki maki n kutuk kutuk org. sebab tak sependapat dengan dia... kalau dah tak tau nak beza salah atau betul, which is the basic principle in this case... dok diam diam je la. jgn la nampak kan lagi kebodohan mu itu,

    ReplyDelete
  27. sis.. jgn malukan islam sis.. org2 kat gaza pertahankan islam smp hilang semua keturunan.. tp sis kat sini senang2 malukan islam.. sis xmalu ke? tlg sis.. jgn malukan islam lg..

    ReplyDelete
  28. Aku rasa betina tu puak DAP tu

    ReplyDelete
  29. Ingat la kwn2..ni bulan mulia...jaga percakapan, perbuatan...

    ReplyDelete
  30. stuju dgn komen2 korang..ni bukan hal kaum..ni hal adab..teruk sangat kot kekuranghajaran kiki tu..apatahlagi org muda dgn org tua..tak de hormat langsung..

    aku penah kene sondol jgk..5 minit,salam,settle..sbb x teruk pun..aku rase ramai y ade pengalaman langgar melanggar ni..biase la..tp tak la smpai jadi hantu mcmtu..huhuuu..kesian uncle tu..

    dulu pun aku pernah tersondol kereta baru sorang cina ni..mmg x sengaja..bile keluar je mamat tu dengan bertatu,seluar pendek muke gedebe gile..merah pah ke telinga muke die nok maroh..kereta baru rupenye..baru sangat..plastik belum bukak..rase mmg mcm dh nk kete belasah dh mase tu..tapi alhamdulillah..bincang elok2,dpt settle same2..siap pergi police report same2..bincang mcmane nk claim insuran..settle..

    ni aku rase kiki ni baru dpt lesen,pastu baru nk merasa bwk kete sndiri..tgh excited tibe2 org langgar pulak..hangin la die..tp jaga adab kiki oii..melampau sgt smpai ketuk kete uncle tu..pengajaran buat kite semua..jaga akhlak di mana jua dgn siapa pun..tak de akhlak, ape pun tak gune..

    Kepada kiki, aku suke nk quote pandangan kwn aku dlm FB.

    1- Memohon maaf secara terbuka.
    2- Menyesali kesilapan.
    3- Tidak akan mengulangi lagi.
    4. Merayu agar video itu tidak disebarkan.
    5- Ubah penampilan, pakaian sopan berkurung.
    6- Bertemu asatizah meminta nasihat.
    7- Bina hubungan baik dgn uncle tu.
    8- Memberi sumbangan derma dgn jumlah yg besar sbg menyesali kesilapan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. We are talking about BASIC HUMANITY...KALAU ALLAH JADIKAN MANUSIA BERADABLAH SPT MANUSIA BUKAN HAIWAN. Manusia adalah sebaik2 kejadian. Ini BUKAN isu perkauman. Jgn jdi sempit pemikiran. Tolong jgn marakkan lagi perpecahan kaum di negara kita yg masih aman ini.

      Delete
  31. I'M A LOVER .......... NOT A FIGHTER

    ReplyDelete
  32. anak siapa la nih.. kesian mak bapak dia dpt anak mcm ni. panas perut mak dia mengandungkan dia. hanya disebabkan langgar sikit nak mengamuk mcm perempuan hilang suami.. aq rasa tak sampai 2 ribu kowt nak baiki kereta tuh.. tuh la klo org baru rasa ada duit sikit,, angkuh.. walaupun uncle tu cina,, tetapi dia masih lagi tua dr awak.. so kena la hormat. tak semua org cina hati busuk,, dah terbukti yang ada org melayu juga busuk hatinya.. janganlah menjatuhkan martabat org melayu.. uncle tu masih lg berbaik hati untuk tidak melaporkan anda ke polis.. so saya cadangkan minta maaf la anda kepada uncle tu,, klo xnak secara terbuka pergi cari uncle tuh dan minx maaf..



    sekian.... seorang mualaf cina..

    ReplyDelete
  33. urrm....kesian tgk melayu kat sini bergaduh sesama melayu ....

    ReplyDelete
  34. Anak lelaki cina tsbt dgn bahasa kesat mencarut secara TERANG-TERANGAN-tiada sesiapa rasa marah ke?? TAK NAK nasihat ker?? QUOTE: "..f**king world to show what a f**king b**ch you" / "...but i don’t. Especially to b**ches like you. You are now the f**king God Mother of all b**ches." - Robin Sim----Hairan bila melayu mengguna kata kesat..semua melayu menganjingkan perempuan itu, memaki hamun bgsa sesama melayu & mengecam ke tahap extreme!!..Bila bangsa cina secara selamba jer , secara ringan ,mulut jer, secara tak takut lgsung jer menggunakan kata2 LUCAH & KESAT PD PEREMPUAN MELAYU ITU ( tak kira la keslahan apa sekalipun)..semua melayu diam..hilang telur..tak berani menegur.. akur..SENYAP.."MAKE DONT KNOW" boleh pulak terima seorg perempuan islam berbangsa melayu seperti kita juga di maki hamun dgn kata2 berbaur lucah & menghina TERANG2 : TIADA MELAYU BERANI MENEGUR pulak.. kesimpulan : mmg betul melayu berani salak kuat pd bgsa sendiri sj..MELAYU ITU TAKUT pd bangsa lain di mlsia..melayu suka berselindung disebalik kata2 CLICHE YG DIULANG2 TIAP KALI BERLAKU KES2 MCM NI..Byk..baca la pujian2 kat atas tu kpd anak lelaki cina bernama robert sim yg CELUPAR MENGHINA PEREMPUAN MELAYU BERUGAMA ISLAM..tadak pulak hero2 islam melayu nak defend???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buang masa defend perempuan kurang ajar. Kalau bapak you yang kena ancam you tak marah ke.

      Delete
    2. makcik samdol bodoh ni tak pernah pakai otak....sebab cara didikan dia tak betul....dan dia ni rasis........maafkan dia

      Delete
  35. uh.. uh.. uh... kiki o kiki. malu tak bila dah tgk video sendiri? dah la hari nuzul quran plak tu..kalau aku jumpa la dia ni memang aku backhand utk korang semua.. dah.. dah.. boleh bersurai ya!!

    ReplyDelete
  36. Nasib baik uncle tu tak keluar pistol dia.

    ReplyDelete
  37. Pihak penguasa patut tubuhkan jawatankuasa kaji selidik untuk ambil maklum tindakan wanita sedemikian atau seumpamanya. Walaupun pendidikan itu penting, mesti ada unsur lain yg memainkan peranan. Pakcik Cina tu berjaya mengawal tempernya ttp wanita itu tidak. Sekarang isu dah jadi berita mainstream, maka laporan kaji selidik perlu dikongsi rumusannya. Perkara ini adalah iktibar bagi penduduk negara.
    Sarah

    ReplyDelete
  38. dulu isteri mat yo, now pemilik biz kiki kamaruddin. X pe kita satu mlaysia maa.. Maaf memaafkan antara satu sama lain x kira bangsa dan agama. Kalau semua amalkan pemikiran positif kan elok.

    ReplyDelete
  39. dulu isteri mat yo, now pemilik biz kiki kamaruddin. X pe kita satu mlaysia maa.. Maaf memaafkan antara satu sama lain x kira bangsa dan agama. Kalau semua amalkan pemikiran positif kan elok.

    ReplyDelete
  40. Sgt2 memalu kan....klau pun tercalar ker kemek ke...boleh repair dgn duit ganti rugi...tambh lg uncle tu dah mnta maaf dan berbincang....sepatutnya..akhlak org kita lbh baik dan penuh adab..ni tdk...dah mnjatuhkan adab namanya.....harap wanita itu sedar kesilapan nya....

    ReplyDelete
  41. Jgn la bangkit kan isu kaum..skrg ni pompuan ni yg xde adab nya..ni masalah individu..mmg buat org islam melayu serba salah mcm ni..haish..

    ReplyDelete
  42. assalamualaikum wr,wb AKI… saya Siti Di Arab Saudi
    mengucapkan banyak2 terima kasih kepada AKI WALI SONGO
    atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan yaitu
    "3729" alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
    dan berkat bantuan AKI WALI SONGO saya bisa melunasi
    semua hutan2 orang tua saya yang ada di BANK BRI
    dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah sekarang saya
    sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan
    keluarga saya sehari2.itu semua berkat bantuan AKI
    WALI SONGO sekali lagi makasih banyak yah AKI…
    yang ingin merubah nasib seperti saya hubungi AKI
    WALI SONGO di nomor 0853-8257-2444 dijamin
    100% tembus atau silahkan buktikan sendiri









    assalamualaikum wr,wb AKI… saya Siti Di Arab Saudi
    mengucapkan banyak2 terima kasih kepada AKI WALI SONGO
    atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan yaitu
    "3729" alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
    dan berkat bantuan AKI WALI SONGO saya bisa melunasi
    semua hutan2 orang tua saya yang ada di BANK BRI
    dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah sekarang saya
    sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan
    keluarga saya sehari2.itu semua berkat bantuan AKI
    WALI SONGO sekali lagi makasih banyak yah AKI…
    yang ingin merubah nasib seperti saya hubungi AKI
    WALI SONGO di nomor 0853-8257-2444 dijamin
    100% tembus atau silahkan buktikan sendiri

    ReplyDelete

Ambik Kau, Kak Long Garang... Ni Anak Uncle Tu Pulak Dah Angin Satu Badan Sebab Kau Ancam Bapa Dia Dengan Batang Besi!

Wednesday, 16 July 2014 ·


Susulan dari insiden Peugeot CDM25 dilanggar oleh lelaki yang agak berusia berbangsa cina semalam RUJUK SINI. Kali ini anaknya tampil meluahkan perasaan tidak puas hati dengan tindakan biadab pemilik CDM25.
Berikut luahan hati beliau:

To The driver of CDM 25, white color Peugeot 208, that was my father that you bullied. I am going to share this video with the whole f**king world to show what a f**king b**ch you can be even though your religion forbids it. And the worst thing is you harassed my father in the holy month of Ramadan.

What do you expect an elderly man will be capable of that you need to take the steering lock to hit my father’s car? I hope this rays you will reflect that you could be in lock up if my proceeded to charge you of harassment. 

But because my father has a kind heart, but i don’t. Especially to b**ches like you. You are now the f**king God Mother of all b**ches. - Robin Sim
Seperti yang telah dijangkakan, insiden seperti ini sekali lagi mencemarkan imej Islam di mata orang bukan Islam.  Perkara seperti inilah yang kita tidak mahu. Tetapi, janganlah kerana nila setitik rosak susu sebelanga. 
Mujur ayah kepada Robin Sim ini tidak mengambil tindakan undang-undang terhadap Kiki Kamaruddin, si pemilik CDM25. Namun, semenjak insiden terbabit ramai yang menyerang Facebook dan page’s milik Kiki.  - My Media Hub

p/s: nasib kaulah Kiki…

Ini bukan isu perkauman atau agama. Ini isu kurang ajar dan biadap. Dan sekalipun yang melakukan perbuatan tersebut adalah seorang wanita Islam terhadap seorang lelaki tua bukan Islam, itu bukanlah menghalalkan perbuatannya, bahkan wanita tersebut harus diberikan hukuman berat kerana memalukan dan menjatuhkan maruah Islam dan umatnya. 

Blog ini, bahkan ramai orang menyokong penuh sekiranya Robin Sim membuat aduan polis dan mengambil tindakan undang-undang terhadap wanita yang sungguh berlagak serta biadap itu. Biar ianya menjadi satu pengajaran kepada mana-mana rakyat Malaysia, mereka tidak boleh bersikap sembrono hanya kerana alasan cetek seperti kereta bercalar dilanggar!!!

87 comments:

usin said...
16 July 2014 at 07:38  

Yep, ajar je pompuan melayu samseng tu. Baru pakai peugeot dh rasa hebat mcm raja. Piiraahhh!!. Tak kesian langsung aku kalau cina tu saman. Memalukan melayu. Aku melayupun jd meluat dgn pompuan melayu mental tu...

Anonymous said...
16 July 2014 at 07:42  

Saya sokong Pemandu CDM 25 belasah Kereta Cina Dapigs ker Cina Babi ker...

Kalau Saya mau rasanyer belasah kereta dengan tuan punya kereta sekali gus...


Cina Babi tak Hormat Melayu, Tak Hormat Islam, Tak Hormat Raja..

Yang Penting Sekali Cina Babi nie Tak Hormat Bulan Ramadhan cakap Makan Babi...

Woooi, Melayu Sokong Pemandu CDM 25

Anonymous said...
16 July 2014 at 08:20  

the hell? x perlu nk sokong bende salah bai.. x kesah la satu kaum skali pon.. salah ttp salah..

Ann Raihanna said...
16 July 2014 at 08:25  

bende boleh bincang kot.. y that women jd biadap tu kenapa.. islam xajar boleh biadap dgn org... salah ttp salah.. even nabi pun sndr penah bersabda.. kalau anak dia mencuri pn tetap kene potong tangan... len la cite kalau uncle tu lari.. xnk bayar...

Anonymous said...
16 July 2014 at 08:31  

elehhh ... kalo awek semua betul ....
cuba kalo awek tu muka pecah pintu ... jalan pun senget .. shape macam tayar traktor
ada yang nak sokong ... ???
Woooi .... jamban awek tu dah jatuh la ......

Anonymous said...
16 July 2014 at 08:31  

dlm apa keadaan sekalipun...melayu kena sokong melayu ma...baru kiasu sikit ramai melayu kutuk bangsa sendiri...

Anonymous said...
16 July 2014 at 08:48  

islam tak ajar sokokng kaum bro... hahhaha yg salah salah aaa... jadi jadi bodoh lurus bendul tahap gaban. rasulullah saw melayu ker?

Anonymous said...
16 July 2014 at 08:50  

Marah2 nimemang kena ade batasan, janganlah sampai ketuk2 kereta orang dgn bnde besi berat tu. Hanya mencerminkan orang yang tak bertamadun je..

1 lagi, admin, jangan nak main2 dgn saman-menyaman. Dunia sekarang tak bole bagi galakan dengan saman-menyaman.. hanya akan menyumbang kpd keangkuhan & dendam tak berkesudahan. Tp kalau kes die dah ketuk/cedera orang dsbnya, memang masuk kes polis jela..

Anonymous said...
16 July 2014 at 09:08  

Memang betul. Perempuan melayu kalau bawa kereta memang bongkak dan laju. Kalau tak percaya, cuba tengok pagi pagi time pergi kerja kat desa pinggiran putra sebelah putrajaya. Pompuan cina entah la pulak

anselmo said...
16 July 2014 at 09:11  

Isunya kebiadapan! Biadap dan tidak sopan bukan berdasarkan bangsa,kaum atau ugama.Jelas nyata wanita ini tidak beradap,tidak bertamadun.Kita rakyat Malaysia sama-samalah membenci sikap buruk dan hodoh ini.

Anonymous said...
16 July 2014 at 09:16  

ada jugak makhluk perosak yang sokong si sundal tu

Anonymous said...
16 July 2014 at 10:11  

MEMANG X LAKU LA BISNES KO MINAH PEUGEOT OI...
PERANGAI HAZAB NAK MAMP!
XDE ADAB LANGSUNG!!
GEBANG KETE BARU KONON..PUIH...

wan said...
16 July 2014 at 10:13  

betina sial ......memalukan...

Sue said...
16 July 2014 at 10:17  

sokong anselmo. Isu di sini adalah kebiadapan. Tak kira bangsa apa pun tapi kalau dah biadap tu memang kena di ajar la... lagi2 dgn orang tua. tak de hormat. Encik Anon yg sokong CDM25 tu, tolong jangan perbesarkan lagi isu perkauman yea. Ini takde kena mengena dgn perkauman. Ini masalah attitude. Sama macam encik Anon....

Anonymous said...
16 July 2014 at 10:27  

you are one damn stupid person that is crazy..you might be a friend of the CDM25..that's why you are supporting her thoughts..i saw this incident in the net, and i find this is so humilating the human man kind..

Anonymous said...
16 July 2014 at 10:37  

seluruh persatuan penyamun akan mengambil tindakan

Anonymous said...
16 July 2014 at 10:46  

Nabi tak penah ajar kita biadab melampau2..even dengan apa bangsa dan agama sekalipun.Jadi pd yg menyokong dengan alasan Melayu kena sokong Melayu..kaji dulu apa ajaran Islam.Jadilah Melayu Islam..bukan Melayu yg bukan Islam.Insiden2 macam inilah yg membuatkan non-Muslim tak respect pada orang Islam #Just my 2 cents

Anonymous said...
16 July 2014 at 10:56  

Astaufirullah

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:02  

ganazzz .... I like
boleh I jadi anak ikan U ..... ???

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:02  

bila perempuan melayu buat kat apek tua sume marah kata kita kena sabar kita orang islam lah, bulan puasa la, ikut sunnah la semua kena mengalah. aku pernah tengok penguatkuasa wanita melayu kena maki pasal letak kertas saman parking kat kereta cina apek tua pasal salah parking. cina tua maki kat wanita tu kata perempuan sundal la, pelacur la, makan rasuah la, wanita melayu tu diam je. aku lak nak tengok hampa komen situasi ni.

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:03  

aduh hai.... slah tetap salah... cina tu kaum... islam tu agama.. "ko ckp cina x hormat melayu????"

dalam islam xde istilah melayu or cina.... jgn nak sedap2 hentam je... nnti yang cina muslim bace msti fikir ko racist..

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:11  

eh anak apek tu kalo nak comment kat fb guna lah ayat sedap skit...brp kali fucking word dia guna...fikirlah...ini lah cina haramjadah...aku sokong anon 11:02 tuh..cina mmg tak leh kasi muka...kasi ajar jer..depa dah melampau sgt skrang...fisabillillah..allahhu akbar

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:12  

Bismillah.

Saya sebenarnya tak nak tengok video tu kerana saya takut melihat perbuatan perempuan yang bergelar Muslimah.

Setelah saya menontonnya, di sini, saya rendah hati ingin mohon maaf bagi pihak orang Islam kepada pakcik tersebut dan ahli keluarganya. Lihatlah kepada Islam bukan kepada orangnya. Kerana Islam itu SANGAT SEMPURNA tetapi penganutnya sangat tidak SEMPURNA kecuali Rasulullah SAW.

Ingatlah. Jenazah kita akan dibawa dengan kereta jenazah atau pengusung jenazah sahaja.

Bukan BMW, bukan Mercedes, Ferrari, Peugeot, Audi dan lain-lain.

Oleh itu, walau siapapun kita, berapa banyak hartapun yang kita ada, betapa tinggipun pangkat yang kita pegang...... BALIK NANTI, KITA AKAN BERTEMU ALLAH JUA.

DARIPADANYA KITA DATANG, KEPADANYA KITA KEMBALI.

‪#‎muhasabahdiri‬

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:13  

sekarang ini bukan soal isu perkauman.. sekarang bincang ikut KES... klu Video apek maki penguatkuasa tu tersebar, rasanya berbakul2 gak apek tuh kena.. ulasan by topik...

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:21  

Bodoh nk mampus

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:25  

Melayu yg sokong apek bodo tu yg patot kena skolah kan balik..sudahlah sembang masing2 macam profesor..ckp pasal nilai moral la padtu kait2 sket ng agama..ko tak pernah tgk cina muda maki org tua mlayu..lg teruk la bodoh..

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:25  

salah tetap salah...tak kiralah bangsa/agama apa sekalipun...
kalo kes apek tu pulak, tu dah masuk hal lain lah kenapa nak kena sabit dgn kes ni pulak...
sy penah jmpa kes mcm ni...melayu maki cina sbb accident..marah betul melayu tu sbb org langgar MYVI baru dia...cina tu terlanggar dr blkg naik motor....siap tgn cina tu dah berdarah2 sbb jatuh, tp melayu tu punya aggresive maki hamun jerit2 siap rampas kunci moto cina tu suruh bayar ganti rugi, padahal keta calar je kot....tp masa tu saya tak terpikir pon nak rakam video...

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:35  

sedih ade pemikiran macam ni,mesti tak dapat didikan yang baik ni, xpun kurang kasih sayang

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:37  

Kalu melayu tp perangai bangsat mcm tu pun nak sokong ke...kalo org tua tu bapak ko...ko nak sengih ja...this is not about bangsa la..ramai gak melayu bongok yg racist ya..kena btg hidung sendiri baru nak sedar ke..

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:42  

Bulan Puasa, Bulan Mulia, rasa hati memang nak marah, mengamuk, tapi nak buat macam mana, ini dugaan bulan puasa, mungkin kalau bersabar, dia boleh dapat benda yang lebih bernilai dan baik. Kita doakan saudara kita ni dapat Hidayah dan boleh minta maaf. Tak salah kita minta maaf, biar jadi seperti pokok yang berbuah, kita baling batu, kita dapat balasan buah yang manis.

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:42  

amnde la ko nie..yg slh ttp slh laa...amnde c pmpuan tu bangang sgt nk maki2 cm2...stakat gune peugeot xyh la berlagak sgt...Islam x ajar cm2...pkai tdung..tp mulut cm jadah..!! x posa ke pe pmpuan tu...kalo muke cun xpe gak...nie muke..huh...!

Anonymous said...
16 July 2014 at 11:50  

Pada gua tindakan perempuan Melayu itu nampak macam keterlaluan tetapi sekali sekala kena tunjukkan kepada puak Cinabeng ni that we are also capable of naik angin. Mana taknya, ... kereta baru bro nak buat raya.

There are two sides in a coin.

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:01  

Saya malu ada perempuan melayu islam bersikap sebegini.
bukankan kita diajar adap kesopanan serta agama?

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:01  

Kamu ingat pandai ke sangat pandai mulut kau tu ya.. melayu tak de yg otak babi? Ape2 bangsa pun otak babi kalau tak guna otak fikir sebelum buka mulut menyindir org. Termasuk kau yg babi tu.

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:07  

Orang2 macam you yg selalu buat issue perkauman kat malaysia yg aman... Islam tak pernah ajar perkauman. Apa kena accident and perkauman???

Penyokong Dato Nik Aziz.

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:12  

bodo punya pompuan .. send her to jail.. muka cam cibai.. lajiaaau.. perangai taik.. ko ingat kreta ko tu mahal sangat ke cibaiii... elok mampos laa ko ni.. memalukan bangsa sendiri... kalo muka lawa tak pe jugak.. mangkuk jamban lagi elok laa dari muka lu... kimak punya kiki bodo...


http://buletinsengal.blogspot.com/2014/07/detail-kak-long-garang-cdm25-didedahkan.html

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:17  

ramai betul org emo yg vudus & kuno ... adab, ugama, personality, bangsa, perangai .. abis sume nak campur aduk. lg ada hati nak maki maki n kutuk kutuk org. sebab tak sependapat dengan dia... kalau dah tak tau nak beza salah atau betul, which is the basic principle in this case... dok diam diam je la. jgn la nampak kan lagi kebodohan mu itu,

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:20  

ko ni mmg bodoh...org mcm ko ni mmg jahanam

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:26  

Show yourself asshole Babi. Reply like a boss. I can see your jealousy from your ugly eyes. Respect each other pls. While we cannot insulting Malay at all and Malay have a right to insult Chinese like a boss ? You better go fuck yours mum before come to insult like a Babi Malay.

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:40  

Tak payah nak libatkan isu perkauman ler and sudah2 la tu mengstereotype, takkan sebab sorang apek cina kuang ajo kat sorang makcik melayu kita kategorikan semua cina jahat mcm tu? Dalam kes ni sorang ompuan melayu buat jahat kat cina takkan semua melayu jahat kot? Ini bukan isu perkauman, ini isu tiada adab. Open up your tiny mind a little bit and stop stereotyping things like an idiot you are

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:42  

Aku harap orang2 macam ko ni la mati kena langgar lembu. Sebab golongan2 ni la negara xkan aman

Hanif Yazit said...
16 July 2014 at 12:50  

sis.. jgn malukan islam sis.. org2 kat gaza pertahankan islam smp hilang semua keturunan.. tp sis kat sini senang2 malukan islam.. sis xmalu ke? tlg sis.. jgn malukan islam lg..

Hanif Yazit said...
16 July 2014 at 12:51  

but there are 1 side in faith.. sabar separuh dari iman kan?

Hanif Yazit said...
16 July 2014 at 12:53  

ap la sempit nye pemikiran.. tu sbb die bukan islam.. pk panjang cket bro.. pmpuan ni islam bro.. islam..

Hanif Yazit said...
16 July 2014 at 12:55  

pandai sbut Allahhuakbar.. tau maksud x? islam tak suruh kita hukum bangsa len mahupun makhluk lain bro.. tu kje Dia.. kita wt kje kite sudah

Hanif Yazit said...
16 July 2014 at 12:57  

kunci nye jage adab.. bukan psl prkauman la.. paham la cket.. letih nak pahamkan org mcm korang ni.. ni psl individu bro...

Anonymous said...
16 July 2014 at 12:57  

Aku rasa betina tu puak DAP tu

Hanif Yazit said...
16 July 2014 at 12:59  

bro.. ni bukan psl perkauman.. ni psl adab individu.. manner.. pmpuan tu salah.. wlaupun pmpuan tu cina tetap salah. xde kene mngena dgn kaum.. sbb org2 mcm ko ni la mlaysia xmaju

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:15  

haha..lawak2...lain yg gaduh, lain yg bersumpah2.. padahal hal ni xde kena mengena dgn bangsa or agama...PERANGAI yg kurang tu jdi sebab.. yg si kurang otak komen x ber otak ni sebenarnya kawan pmpuan tu.. then die nak pecah belah kan keamanan Malaysia...

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:17  

ADAB PERLU ADA...YANG HANGPA BODOH SANGAT X HABIS2 MASUKKN ISU KAUM N AGAMA...NAPE PULAK...SAT G TUHAN HANG BAGI ORG LANGGAR KETA SAPA YG SUKA LIBAT AGAMA N BANGSA TU.. TUNGGU A...

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:28  

Kau pun sama bangabg. Penjilat jubo cina.

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:34  

Lu ni dah terlebih budget bagus.

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:37  

Ingat la kwn2..ni bulan mulia...jaga percakapan, perbuatan...

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:43  

tak kena mengena..haha..once a stupid is always a stupid.. jgn pulak kita marah kalau org selalu cakap once a malay is always a malay, sbb org2 mcm korang la..

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:44  

ni ke Melayu Islam..? erkkk..

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:53  

pemandu CDM 25 tu ade pepe hubungan dgn u ke? if ye pun...xperlu la nk bangkitkan issue perkauman...bodoh!!!...this is the nature of the person...I just saw the uncle is an humble and poor old man...that lady is sooooo arrogant coz she's driving that car...try look the situation in different angle...no one can judge rite...so....jgn suka2 cube nk bangkitkan issue perkauman...last but not least....u are a stupid dumb ass!!!

Anonymous said...
16 July 2014 at 13:56  

manusia racist mcm kau ni lah pemusnah ekonomi dan tamadun malaysia.. aku bukan melayu tapi islam.. and again this is not about religion and race and bukan pasal babi ok?!?!
kiki kamaruddin ni dengan uncle tua ni boleh lah, kalau kena dengan abang2 rempit tu.. tau lah nasib engkau, kalau tak dibaris... dengan engkau2 hilang..

Anonymous said...
16 July 2014 at 14:29  

stuju dgn komen2 korang..ni bukan hal kaum..ni hal adab..teruk sangat kot kekuranghajaran kiki tu..apatahlagi org muda dgn org tua..tak de hormat langsung..

aku penah kene sondol jgk..5 minit,salam,settle..sbb x teruk pun..aku rase ramai y ade pengalaman langgar melanggar ni..biase la..tp tak la smpai jadi hantu mcmtu..huhuuu..kesian uncle tu..

dulu pun aku pernah tersondol kereta baru sorang cina ni..mmg x sengaja..bile keluar je mamat tu dengan bertatu,seluar pendek muke gedebe gile..merah pah ke telinga muke die nok maroh..kereta baru rupenye..baru sangat..plastik belum bukak..rase mmg mcm dh nk kete belasah dh mase tu..tapi alhamdulillah..bincang elok2,dpt settle same2..siap pergi police report same2..bincang mcmane nk claim insuran..settle..

ni aku rase kiki ni baru dpt lesen,pastu baru nk merasa bwk kete sndiri..tgh excited tibe2 org langgar pulak..hangin la die..tp jaga adab kiki oii..melampau sgt smpai ketuk kete uncle tu..pengajaran buat kite semua..jaga akhlak di mana jua dgn siapa pun..tak de akhlak, ape pun tak gune..

Kepada kiki, aku suke nk quote pandangan kwn aku dlm FB.

1- Memohon maaf secara terbuka.
2- Menyesali kesilapan.
3- Tidak akan mengulangi lagi.
4. Merayu agar video itu tidak disebarkan.
5- Ubah penampilan, pakaian sopan berkurung.
6- Bertemu asatizah meminta nasihat.
7- Bina hubungan baik dgn uncle tu.
8- Memberi sumbangan derma dgn jumlah yg besar sbg menyesali kesilapan.

Anonymous said...
16 July 2014 at 14:32  

that is wrong too.walau apa agama dan bangsa pun..kalo dah start memaki2 and ckp bukan2..wrong is still wrong.isunya skrg bukan kaum, tapi attitude tu.susah sgt ke nak bezakan.agama apa pun, bangsa apa pun..adab tetap kena jaga.kalo cina maki melayu; salah.kalo melayu maki cina pun salah.selesailah elok2..apa guna nak selesai mslh dgn maki2.

Haneeza Nordyn said...
16 July 2014 at 15:10  

I'M A LOVER .......... NOT A FIGHTER

Anonymous said...
16 July 2014 at 15:39  

anak siapa la nih.. kesian mak bapak dia dpt anak mcm ni. panas perut mak dia mengandungkan dia. hanya disebabkan langgar sikit nak mengamuk mcm perempuan hilang suami.. aq rasa tak sampai 2 ribu kowt nak baiki kereta tuh.. tuh la klo org baru rasa ada duit sikit,, angkuh.. walaupun uncle tu cina,, tetapi dia masih lagi tua dr awak.. so kena la hormat. tak semua org cina hati busuk,, dah terbukti yang ada org melayu juga busuk hatinya.. janganlah menjatuhkan martabat org melayu.. uncle tu masih lg berbaik hati untuk tidak melaporkan anda ke polis.. so saya cadangkan minta maaf la anda kepada uncle tu,, klo xnak secara terbuka pergi cari uncle tuh dan minx maaf..



sekian.... seorang mualaf cina..

Anonymous said...
16 July 2014 at 16:15  

We are talking about BASIC HUMANITY...KALAU ALLAH JADIKAN MANUSIA BERADABLAH SPT MANUSIA BUKAN HAIWAN. Manusia adalah sebaik2 kejadian. Ini BUKAN isu perkauman. Jgn jdi sempit pemikiran. Tolong jgn marakkan lagi perpecahan kaum di negara kita yg masih aman ini.

Anonymous said...
16 July 2014 at 16:22  

Ini sekor lagi geng belasah orang. Kalau nak mengganas tolong jangan guna nama Melayu, jangan bagi malu Melayu. Itu soal peribadi kau. Salah tetap salah.

Anonymous said...
16 July 2014 at 16:28  

wkakakakakakkakakaka..stuju stuju..wakkakakaka

Anonymous said...
16 July 2014 at 16:29  

diam la ko bodoh

Anonymous said...
16 July 2014 at 16:30  

urrm....kesian tgk melayu kat sini bergaduh sesama melayu ....

Anonymous said...
16 July 2014 at 17:02  

Anak lelaki cina tsbt dgn bahasa kesat mencarut secara TERANG-TERANGAN-tiada sesiapa rasa marah ke?? TAK NAK nasihat ker?? QUOTE: "..f**king world to show what a f**king b**ch you" / "...but i don’t. Especially to b**ches like you. You are now the f**king God Mother of all b**ches." - Robin Sim----Hairan bila melayu mengguna kata kesat..semua melayu menganjingkan perempuan itu, memaki hamun bgsa sesama melayu & mengecam ke tahap extreme!!..Bila bangsa cina secara selamba jer , secara ringan ,mulut jer, secara tak takut lgsung jer menggunakan kata2 LUCAH & KESAT PD PEREMPUAN MELAYU ITU ( tak kira la keslahan apa sekalipun)..semua melayu diam..hilang telur..tak berani menegur.. akur..SENYAP.."MAKE DONT KNOW" boleh pulak terima seorg perempuan islam berbangsa melayu seperti kita juga di maki hamun dgn kata2 berbaur lucah & menghina TERANG2 : TIADA MELAYU BERANI MENEGUR pulak.. kesimpulan : mmg betul melayu berani salak kuat pd bgsa sendiri sj..MELAYU ITU TAKUT pd bangsa lain di mlsia..melayu suka berselindung disebalik kata2 CLICHE YG DIULANG2 TIAP KALI BERLAKU KES2 MCM NI..Byk..baca la pujian2 kat atas tu kpd anak lelaki cina bernama robert sim yg CELUPAR MENGHINA PEREMPUAN MELAYU BERUGAMA ISLAM..tadak pulak hero2 islam melayu nak defend???

Anonymous said...
16 July 2014 at 17:20  

fisabillillah..allahu akbar ..tup..tup mencarut..memamg TERUK la ko ni..klo mulut ko tu masih kotor..jgn dok sebut la itu semua..buat malu je

Anonymous said...
16 July 2014 at 18:16  

Buang masa defend perempuan kurang ajar. Kalau bapak you yang kena ancam you tak marah ke.

roger said...
16 July 2014 at 18:17  

uh.. uh.. uh... kiki o kiki. malu tak bila dah tgk video sendiri? dah la hari nuzul quran plak tu..kalau aku jumpa la dia ni memang aku backhand utk korang semua.. dah.. dah.. boleh bersurai ya!!

Surrhead said...
16 July 2014 at 18:34  

makcik samdol bodoh ni tak pernah pakai otak....sebab cara didikan dia tak betul....dan dia ni rasis........maafkan dia

Anonymous said...
16 July 2014 at 18:57  

Nasib baik uncle tu tak keluar pistol dia.

Anonymous said...
16 July 2014 at 20:07  

Pihak penguasa patut tubuhkan jawatankuasa kaji selidik untuk ambil maklum tindakan wanita sedemikian atau seumpamanya. Walaupun pendidikan itu penting, mesti ada unsur lain yg memainkan peranan. Pakcik Cina tu berjaya mengawal tempernya ttp wanita itu tidak. Sekarang isu dah jadi berita mainstream, maka laporan kaji selidik perlu dikongsi rumusannya. Perkara ini adalah iktibar bagi penduduk negara.
Sarah

Anonymous said...
16 July 2014 at 20:54  

dulu isteri mat yo, now pemilik biz kiki kamaruddin. X pe kita satu mlaysia maa.. Maaf memaafkan antara satu sama lain x kira bangsa dan agama. Kalau semua amalkan pemikiran positif kan elok.

Anonymous said...
16 July 2014 at 20:54  

dulu isteri mat yo, now pemilik biz kiki kamaruddin. X pe kita satu mlaysia maa.. Maaf memaafkan antara satu sama lain x kira bangsa dan agama. Kalau semua amalkan pemikiran positif kan elok.

Anonymous said...
16 July 2014 at 22:14  

Saya rasa orang penyokong CDM25 ini ialah Kiki Kamaruddin sendiri (nama sebenarnya: SITI FAIRRAH ASHYKIN BINTI KAMARUDDIN). Dia memang jahat nak rosakkan keamanan Negara. Come on, Zaman apa ini? Semua orang nak live in peace! Tak kisah melayu, cina atau india, kita semua bersatu. Kita semua orang Malaysia yang rasional dan bermoral, bukan macam engkau. Bad karma sedang menunggu awak.

Anonymous said...
16 July 2014 at 22:23  

Sgt2 memalu kan....klau pun tercalar ker kemek ke...boleh repair dgn duit ganti rugi...tambh lg uncle tu dah mnta maaf dan berbincang....sepatutnya..akhlak org kita lbh baik dan penuh adab..ni tdk...dah mnjatuhkan adab namanya.....harap wanita itu sedar kesilapan nya....

Anonymous said...
16 July 2014 at 22:31  

Jgn sesekali menyebut bangsa..kerana ia akan mngakibatkan perbalahan agama....tak kira lah melayu ke cina ke yg salah tetap salah...klau perempuan itu melayu dan kurang adab...kita xboleh sokong dia kerana biadap....tp kita patut menegur dgn elok2...lgipun uncle cina tu dah mnta maaf dan berbincang pasal kemalangan kecil tu...tak perlu lah nk mngamok sangtkan....

Anonymous said...
16 July 2014 at 22:39  

Kena faham situasi sebenar..yg salah tetap salah.....bkn bangsa dan perkauman....kat tmptaku pun dlu ada seorg bdk lelaki melayu naik moto,pastu tang corner moto dia kena himpit kereta melayu...tetapi yg peliknya pemilik kereta melayu tu buat bodoh je jalansedangkan bdk tu dah jatuh luka...yg tolong dia uncle cina jgk,siap duk letak kpalabdk melayu kita atas riba dia lg....itu lahadab namanya....xkira bangsa...kita harus bertindak dgn penuh sabar dan teliti..jgn smpai adab melayu kita dipertikaikan....

Anonymous said...
16 July 2014 at 22:41  

Dia terlebih makan cadbury....

Anonymous said...
16 July 2014 at 22:45  

Pasal tu lah dia marah...pasal nak menunjuk...org melayu kan suka menunjuk....fikir2kanlah...

Anonymous said...
17 July 2014 at 08:11  

Jgn la bangkit kan isu kaum..skrg ni pompuan ni yg xde adab nya..ni masalah individu..mmg buat org islam melayu serba salah mcm ni..haish..

Anonymous said...
17 July 2014 at 08:20  

Ni lagi sorang anon konon hg tu pun bagus.
#muhasabahdiri

Anonymous said...
17 July 2014 at 09:20  

Oh my Goodness... Whoever you are, you got to learn moral values...calling names and even using the word Babi to innocent man who got bullied and defending the bully just because she is of the same race makes you ignorant of the how shallow you are... The truth and justice is obvious. You should look beyond race, color or creed. It is not about religion or race Dumbass! Its about Humanity!

Anonymous said...
17 July 2014 at 16:05  

this not Muslim did wrong, Malays did wrong, Chinese did wrong, none of that..this is only personality problem.. So you no need to apologise on behalf of anyone

Siti Di Arab saudi said...
30 May 2015 at 10:10  

assalamualaikum wr,wb AKI… saya Siti Di Arab Saudi
mengucapkan banyak2 terima kasih kepada AKI WALI SONGO
atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan yaitu
"3729" alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
dan berkat bantuan AKI WALI SONGO saya bisa melunasi
semua hutan2 orang tua saya yang ada di BANK BRI
dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah sekarang saya
sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan
keluarga saya sehari2.itu semua berkat bantuan AKI
WALI SONGO sekali lagi makasih banyak yah AKI…
yang ingin merubah nasib seperti saya hubungi AKI
WALI SONGO di nomor 0853-8257-2444 dijamin
100% tembus atau silahkan buktikan sendiri









assalamualaikum wr,wb AKI… saya Siti Di Arab Saudi
mengucapkan banyak2 terima kasih kepada AKI WALI SONGO
atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan yaitu
"3729" alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
dan berkat bantuan AKI WALI SONGO saya bisa melunasi
semua hutan2 orang tua saya yang ada di BANK BRI
dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah sekarang saya
sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan
keluarga saya sehari2.itu semua berkat bantuan AKI
WALI SONGO sekali lagi makasih banyak yah AKI…
yang ingin merubah nasib seperti saya hubungi AKI
WALI SONGO di nomor 0853-8257-2444 dijamin
100% tembus atau silahkan buktikan sendiri

Siti Di Arab saudi said...
30 May 2015 at 10:11  

assalamualaikum wr,wb AKI… saya Siti Di Arab Saudi
mengucapkan banyak2 terima kasih kepada AKI WALI SONGO
atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan yaitu
"3729" alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
dan berkat bantuan AKI WALI SONGO saya bisa melunasi
semua hutan2 orang tua saya yang ada di BANK BRI
dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah sekarang saya
sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan
keluarga saya sehari2.itu semua berkat bantuan AKI
WALI SONGO sekali lagi makasih banyak yah AKI…
yang ingin merubah nasib seperti saya hubungi AKI
WALI SONGO di nomor 0853-8257-2444 dijamin
100% tembus atau silahkan buktikan sendiri









assalamualaikum wr,wb AKI… saya Siti Di Arab Saudi
mengucapkan banyak2 terima kasih kepada AKI WALI SONGO
atas nomor togelnya yang kemarin AKI berikan yaitu
"3729" alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI
dan berkat bantuan AKI WALI SONGO saya bisa melunasi
semua hutan2 orang tua saya yang ada di BANK BRI
dan bukan hanya itu AKI alhamdulillah sekarang saya
sudah bisa bermodal sedikit untuk mencukupi kebutuhan
keluarga saya sehari2.itu semua berkat bantuan AKI
WALI SONGO sekali lagi makasih banyak yah AKI…
yang ingin merubah nasib seperti saya hubungi AKI
WALI SONGO di nomor 0853-8257-2444 dijamin
100% tembus atau silahkan buktikan sendiri

 
Copyright © -2012 buletin All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks