PEGAWAI POLIS Dikenakan Diberi Arahan Tukar SERTA-MERTA Kerana Laporan Polis Masyarakat India!!!

Thursday, 24 July 2014

Semalam, blog ini mendedahkan tentang gelagat seorang wanita India bernama Vignamona Vm yang membuat kenyataan berunsur perkauman dan kebencian agama di dalam Facebook. Sebaik-baik sahaja pendedahan dibuat, wanita berkenaan telah menutup dan memansuhkan akaun Facebooknya.

Sekaligus menjadikan pendedahan yang dibuat kononnya adalah FITNAH semata-mata.

Bagaimanapun, beberapa pihak telah membuat printscreen ke atas kenyataan Vignamona Vm. Malah beberapa siasatan telah dijalankan terhadap wanita berkenaan selain perbualannya dengan seorang lagi pengguna Facebook bernama 'KAK LONG' yang menjurus ke arah kebencian terhadap Islam.


Malam tadi, kumpulan yang turut melibatkan Pemuda MIC telah membuat laporan polis terhadap pegawai berkenaan di Sungai Petani. Dalam perbualan Whatsapp antara pegawai itu dengan wakil Pemuda MIC, ternyata jelas, wkail Pemuda MIC itu juga tidak faham Bahasa Melayu dan lebih faham bahawa perkataan PARIA dalam kenyatan balas ASP Ahmad Tarmizi Yaakob adalah merujuk kepada seluruh kaum India dan pertanyaan seandainya digalakkan agar kuil-kuil Hindu runtuhkan adalah hasutan.

Berbanding kenyataan Vignamona Vm yang memang terang-terang menghasut dan mahukan sekolah-sekolah agama diruntuhkan manakala orang Melayu-Islam digelarkan sebagai BABI dan SYAITAN, pertanyaan Ahmad Tarmizi Yaakob sepatutnya menyedarkan wakil Pemuda MIC itu bahawa perbuatan dan sikap Vignamona Vm adalah sangat bahaya.

Malangnya, kegagalan memahami Bahasa Melayu walaupun mereka rakyat Malaysia, telah menterbalikkan keseluruhan proses tersebut.



Reaksi turut diberikan oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Abu Bakar Khalid. Dalam kenyataan ringkasnya, Ketua Polis Negara itu menyatakan yang ASP Ahmad Tarmizi telah ditukarkan serta-merta. Manakala wanita berkenaan akan dipanggil untuk disiasat.

Sekali lagi SITUASI membuktikan, orang Melayu-Islam tidak boleh memberikan sebarang reaksi balas di atas provokasi yang dibuat oleh bukan Islam yang bersifat menghina Islam, mahupun menentang Perlembagaan Persekutuan. Seandainya dibuat, mereka akan dikenakan hukuman. Manakala yang melakukan provokasi pula sekadar diberitahu akan dipanggil untuk memberikan keterangan.

Namun KEISTIMEWAAN akan diberikan kepada golongan provokator tersebut sepertimana yang berlaku di Tawau melibatkan SIM KWUNG JUNG yang sekadar berada di Balai Polis Tawau selama 10 sehingga 15 minit walaupun dalam kenyataan media, wanita berkenaan kononnya dilokapkan!

10 comments:

  1. Mmg penguasa2 Melayu termasuk AG mudahnya dibabikan Cina dan dipariakan Hindu.. begitu banyak penghinaan pd Melayu dan Islam tp tidka diambil tindakan keras dan pantas.
    Paria betina ini konon disiasat hanya kerana mahu hukum Pegawai Kanan PDRM.. mmg Malaysia ditadbir oleh Melayu2 yg sedia jd babi Cina dan Paria kpd Hindu.. kaum ini krjn akan pelihara spt menatang minyak yg penuh wpun mereka langgar kontrak sosial.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya respect awak Tarmizi

      Delete
  2. Nampaknya macam anggota PDRM pengecut atau telah 'beli'

    Minta pihak berkuasa menyiasat perkara ini .Kalau perlu tukar kepimpinan PDRM!

    Permintaan ini merupakan permintaan yang 'murah harganya' dibandingan kalau rakyat mengambil undang undang di tangan sendiri!

    Alasan FB palsu atau di'heck'' tidak boleh dipakai. Nanti jadi "KLISE' pulak!

    Tidak ada kah pakar computer di PDRM untuk menyiasatnya? Kalau tidak ada segara lantik pakar dalam bidang ini untuk tujuan penyiasatan!

    Saya boleh bayangkan mereka ini tergelak besar mentertawakan polis!

    "Itu polis Melayu bodoh, cukup senang gua perbodoh bodohkan"

    ReplyDelete
  3. jom kita tukar pemimpin yang ada pada PRU14 nanti. Harap jgn lupa apa yang sudah mereka lakukan pada kita org melayu kat bawah ni. Mohon NGO melayu islam bergabung segera daftarkan sebagai satu pertubuhan politik baru. InsyaAllah anda dapat sokongan. Mari kita buang umno, pas, pkr dan dap. mereka ni penjahanam Negara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa la bodoh sangat Melayu Rasis ni. Orang bergabung dan bersatu baru kuat tapi dia nak berpuak2 pulak.

      Bila Melayu berpecah Dinasti Anjing Pariah akan memerintah negara.



      Bodoh, bodoh . . .

      Delete
  4. aku sokong melayu rasis dah lama perhatikan perkara ini

    ReplyDelete
  5. Memang kita perlukan satu parti baru ISLAM/Melayu TULEN!

    Tengok si PEMUDA UMNO-LIBERAL BANGANG yg, tak berani nak BERDEMO depan Kedutaan US/Jerman bantah kedatangan si ZIONIS-KEPARAT, "US Trade Rep" Michael Froman ni, yg. hari ni mengambil peluang mcm. si CANNIBAL, masa NEGARA ISLAM kita sedang diancam dan umat ISLAM/Melayu amat berduka dgn. isu MH17 dan Genosid amat dasyat, ke atas BUMIPUTERA Palestin di Gaza, nak memaksa kita tandatangani TPPA (kerana Jerman mewakili Kedutaan Israel di Dunia Islam - yg. patut diHARAMkan; lihat di http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014; dan siapa Froman ini - lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014). Dan si ZIONIS Froman/US juga disyaki nak MENIPU kononnya nak melindungi hak BUMIPUTERA! Tapi hak BUMIPUTERA Palestin boleh pula si US ZIONIS-KEPARAT nak JAHANAMkan dgn. TUANnya Israel! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Ekonomi/20140724/ek_02/AS-iktiraf-isu-hak-bumiputera-dalam-rundingan-TPPA , AS iktiraf isu hak bumiputera dalam rundingan TPPA, Oleh JOHARDY IBRAHIM!

    Awatlah juga PEMUDA UMNO-LIBERAl ni tak berdemo depan Kedutaan Amerika/UK/Germany/Peranchis yg. terangan menyokong serangan terbaru ke atas GAZA – dasar PENAKUT!! Depan Keduataan Russia bukan main - sampai sanggup bawa pi bawa bendera/bendera PENJAJAH Barat spt. UK/Jerman/Kanada/Belanda dll (Barat) yg. merupakan penyokong kuat ZIONIS/Israel -KEPARAT termasuk membunuh dengan rakus dlm GENOSID, BUMIPUTERA Islam Palestin dan Bumiputera Ortodox Kristian Russia di Ukraine sekarang (lihat di - http://www.stopwar.org.uk/news/david-cameron-defends-israel-s-right-to-defend-itself-by-murdering-women-and-children-in-gaza#.U8NC0UA4L1U , Cameron supports Israel's right to defend itself by murdering women and children, By Robin Beste 10, July 2014, dan di -. http://www.henrymakow.com/david_camerons_roots_in_opium.html , David Cameron's Roots in Jewish Banking, Opium by Brian Akira; abridged from his Blog, May 27, 2010)! Dan yg. ganjilnya, masa ini juga si ZIONIS Froman tu turn kat KL dan nak paksa kita masuk TPPA - bukan main licik PERMAINAN DAJAL si Islam/Melayu-LIBERAL!

    Makcik Sambal Belacan.


    ReplyDelete
  6. Tukaran tempat memang dah jadi kacang kepada kementerian terbabit, senang sangat dan juga kepada setengah kementerian "cool down period". Kalau polis dalam polis sendiri pun kena korner. Apa lagi polis ada, Big boss sendiri tak nak back-up anak buah siapa lagi.orang lain yang mula, orang lain yang kena getah. TUKAr, dah naik muak, orang melayu jgn takut. Palastine lagi teruk...Kekadang Paria nie perlu diajar...banyak kureng ajar, minum todi lebih, mula cakap merapu...Paria betul. Sabar melayu, masa nya akan sampai. TUKAR...
    Orang lama 1957

    ReplyDelete
  7. Setuju dgn org lama,tapi jgn marah kat polis kerana polis sekarang bukan macam polis zaman orang lama dan zaman saya juga.Polis sekarang dikontrol oleh orang politik.

    ReplyDelete
  8. Melayu paling Pariah Taik di muka bumi... Hoi!!! Kamu lah Keling pertama yang beragama Hindu di Tanah Malaysia sebelum agama islam tu datang kemari... kaum melayu pada masa itu dikatakan berkasta pariah dan itu adalah salah satu daripada sebab utama kaum melayu pariah ni memeluk agama islam... woi babi... tak cukupke kena belasah ngan israel??? Pergi mati ramai ramai...bapok!!! nak boikot macD Puih!!!! Melayu sial!!! Boikot MacD boiKot MacD jelah melayu sial...apahal nak pecah cermin kereta orang yang ada sticker MacD??? Dasar Melayu Taik!!!! Melayu Makan Taik...Melayu pariah nombor satu... belacan pun taik udang!!! Bau Busuk punya Pariah...!!!! Woi... tengok belakang sendiri lah... Tengok berapa banyak kes you orang rogol anak, cucu dan adik sendiri... pariah babi!!! Melayu sial pukimak!!! Pariah babi... Lu belum mula lagi sama india ngan cina... lu ingat kita orang takut? U start lah babi.... Dulu mei 13 u lawan sama cina saje... pukimak...mari lawan sama india... bring it on...!!! Babi punya melayu... otak udang!!! Kotek Kecut!!!

    ReplyDelete

PEGAWAI POLIS Dikenakan Diberi Arahan Tukar SERTA-MERTA Kerana Laporan Polis Masyarakat India!!!

Thursday, 24 July 2014 ·

Semalam, blog ini mendedahkan tentang gelagat seorang wanita India bernama Vignamona Vm yang membuat kenyataan berunsur perkauman dan kebencian agama di dalam Facebook. Sebaik-baik sahaja pendedahan dibuat, wanita berkenaan telah menutup dan memansuhkan akaun Facebooknya.

Sekaligus menjadikan pendedahan yang dibuat kononnya adalah FITNAH semata-mata.

Bagaimanapun, beberapa pihak telah membuat printscreen ke atas kenyataan Vignamona Vm. Malah beberapa siasatan telah dijalankan terhadap wanita berkenaan selain perbualannya dengan seorang lagi pengguna Facebook bernama 'KAK LONG' yang menjurus ke arah kebencian terhadap Islam.


Malam tadi, kumpulan yang turut melibatkan Pemuda MIC telah membuat laporan polis terhadap pegawai berkenaan di Sungai Petani. Dalam perbualan Whatsapp antara pegawai itu dengan wakil Pemuda MIC, ternyata jelas, wkail Pemuda MIC itu juga tidak faham Bahasa Melayu dan lebih faham bahawa perkataan PARIA dalam kenyatan balas ASP Ahmad Tarmizi Yaakob adalah merujuk kepada seluruh kaum India dan pertanyaan seandainya digalakkan agar kuil-kuil Hindu runtuhkan adalah hasutan.

Berbanding kenyataan Vignamona Vm yang memang terang-terang menghasut dan mahukan sekolah-sekolah agama diruntuhkan manakala orang Melayu-Islam digelarkan sebagai BABI dan SYAITAN, pertanyaan Ahmad Tarmizi Yaakob sepatutnya menyedarkan wakil Pemuda MIC itu bahawa perbuatan dan sikap Vignamona Vm adalah sangat bahaya.

Malangnya, kegagalan memahami Bahasa Melayu walaupun mereka rakyat Malaysia, telah menterbalikkan keseluruhan proses tersebut.



Reaksi turut diberikan oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Abu Bakar Khalid. Dalam kenyataan ringkasnya, Ketua Polis Negara itu menyatakan yang ASP Ahmad Tarmizi telah ditukarkan serta-merta. Manakala wanita berkenaan akan dipanggil untuk disiasat.

Sekali lagi SITUASI membuktikan, orang Melayu-Islam tidak boleh memberikan sebarang reaksi balas di atas provokasi yang dibuat oleh bukan Islam yang bersifat menghina Islam, mahupun menentang Perlembagaan Persekutuan. Seandainya dibuat, mereka akan dikenakan hukuman. Manakala yang melakukan provokasi pula sekadar diberitahu akan dipanggil untuk memberikan keterangan.

Namun KEISTIMEWAAN akan diberikan kepada golongan provokator tersebut sepertimana yang berlaku di Tawau melibatkan SIM KWUNG JUNG yang sekadar berada di Balai Polis Tawau selama 10 sehingga 15 minit walaupun dalam kenyataan media, wanita berkenaan kononnya dilokapkan!

10 comments:

Anonymous said...
24 July 2014 at 09:08  

Mmg penguasa2 Melayu termasuk AG mudahnya dibabikan Cina dan dipariakan Hindu.. begitu banyak penghinaan pd Melayu dan Islam tp tidka diambil tindakan keras dan pantas.
Paria betina ini konon disiasat hanya kerana mahu hukum Pegawai Kanan PDRM.. mmg Malaysia ditadbir oleh Melayu2 yg sedia jd babi Cina dan Paria kpd Hindu.. kaum ini krjn akan pelihara spt menatang minyak yg penuh wpun mereka langgar kontrak sosial.

Anonymous said...
24 July 2014 at 09:14  

Nampaknya macam anggota PDRM pengecut atau telah 'beli'

Minta pihak berkuasa menyiasat perkara ini .Kalau perlu tukar kepimpinan PDRM!

Permintaan ini merupakan permintaan yang 'murah harganya' dibandingan kalau rakyat mengambil undang undang di tangan sendiri!

Alasan FB palsu atau di'heck'' tidak boleh dipakai. Nanti jadi "KLISE' pulak!

Tidak ada kah pakar computer di PDRM untuk menyiasatnya? Kalau tidak ada segara lantik pakar dalam bidang ini untuk tujuan penyiasatan!

Saya boleh bayangkan mereka ini tergelak besar mentertawakan polis!

"Itu polis Melayu bodoh, cukup senang gua perbodoh bodohkan"

Aku Melayu Rasis said...
24 July 2014 at 09:24  

jom kita tukar pemimpin yang ada pada PRU14 nanti. Harap jgn lupa apa yang sudah mereka lakukan pada kita org melayu kat bawah ni. Mohon NGO melayu islam bergabung segera daftarkan sebagai satu pertubuhan politik baru. InsyaAllah anda dapat sokongan. Mari kita buang umno, pas, pkr dan dap. mereka ni penjahanam Negara!

Anonymous said...
24 July 2014 at 09:38  

Saya respect awak Tarmizi

Anonymous said...
24 July 2014 at 09:39  

aku sokong melayu rasis dah lama perhatikan perkara ini

Anonymous said...
24 July 2014 at 10:20  

Memang kita perlukan satu parti baru ISLAM/Melayu TULEN!

Tengok si PEMUDA UMNO-LIBERAL BANGANG yg, tak berani nak BERDEMO depan Kedutaan US/Jerman bantah kedatangan si ZIONIS-KEPARAT, "US Trade Rep" Michael Froman ni, yg. hari ni mengambil peluang mcm. si CANNIBAL, masa NEGARA ISLAM kita sedang diancam dan umat ISLAM/Melayu amat berduka dgn. isu MH17 dan Genosid amat dasyat, ke atas BUMIPUTERA Palestin di Gaza, nak memaksa kita tandatangani TPPA (kerana Jerman mewakili Kedutaan Israel di Dunia Islam - yg. patut diHARAMkan; lihat di http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014; dan siapa Froman ini - lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014). Dan si ZIONIS Froman/US juga disyaki nak MENIPU kononnya nak melindungi hak BUMIPUTERA! Tapi hak BUMIPUTERA Palestin boleh pula si US ZIONIS-KEPARAT nak JAHANAMkan dgn. TUANnya Israel! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Ekonomi/20140724/ek_02/AS-iktiraf-isu-hak-bumiputera-dalam-rundingan-TPPA , AS iktiraf isu hak bumiputera dalam rundingan TPPA, Oleh JOHARDY IBRAHIM!

Awatlah juga PEMUDA UMNO-LIBERAl ni tak berdemo depan Kedutaan Amerika/UK/Germany/Peranchis yg. terangan menyokong serangan terbaru ke atas GAZA – dasar PENAKUT!! Depan Keduataan Russia bukan main - sampai sanggup bawa pi bawa bendera/bendera PENJAJAH Barat spt. UK/Jerman/Kanada/Belanda dll (Barat) yg. merupakan penyokong kuat ZIONIS/Israel -KEPARAT termasuk membunuh dengan rakus dlm GENOSID, BUMIPUTERA Islam Palestin dan Bumiputera Ortodox Kristian Russia di Ukraine sekarang (lihat di - http://www.stopwar.org.uk/news/david-cameron-defends-israel-s-right-to-defend-itself-by-murdering-women-and-children-in-gaza#.U8NC0UA4L1U , Cameron supports Israel's right to defend itself by murdering women and children, By Robin Beste 10, July 2014, dan di -. http://www.henrymakow.com/david_camerons_roots_in_opium.html , David Cameron's Roots in Jewish Banking, Opium by Brian Akira; abridged from his Blog, May 27, 2010)! Dan yg. ganjilnya, masa ini juga si ZIONIS Froman tu turn kat KL dan nak paksa kita masuk TPPA - bukan main licik PERMAINAN DAJAL si Islam/Melayu-LIBERAL!

Makcik Sambal Belacan.


Anonymous said...
24 July 2014 at 10:25  

Apa la bodoh sangat Melayu Rasis ni. Orang bergabung dan bersatu baru kuat tapi dia nak berpuak2 pulak.

Bila Melayu berpecah Dinasti Anjing Pariah akan memerintah negara.



Bodoh, bodoh . . .

Anonymous said...
24 July 2014 at 10:32  

Tukaran tempat memang dah jadi kacang kepada kementerian terbabit, senang sangat dan juga kepada setengah kementerian "cool down period". Kalau polis dalam polis sendiri pun kena korner. Apa lagi polis ada, Big boss sendiri tak nak back-up anak buah siapa lagi.orang lain yang mula, orang lain yang kena getah. TUKAr, dah naik muak, orang melayu jgn takut. Palastine lagi teruk...Kekadang Paria nie perlu diajar...banyak kureng ajar, minum todi lebih, mula cakap merapu...Paria betul. Sabar melayu, masa nya akan sampai. TUKAR...
Orang lama 1957

Anonymous said...
30 July 2014 at 23:38  

Setuju dgn org lama,tapi jgn marah kat polis kerana polis sekarang bukan macam polis zaman orang lama dan zaman saya juga.Polis sekarang dikontrol oleh orang politik.

Anonymous said...
11 August 2014 at 23:16  

Melayu paling Pariah Taik di muka bumi... Hoi!!! Kamu lah Keling pertama yang beragama Hindu di Tanah Malaysia sebelum agama islam tu datang kemari... kaum melayu pada masa itu dikatakan berkasta pariah dan itu adalah salah satu daripada sebab utama kaum melayu pariah ni memeluk agama islam... woi babi... tak cukupke kena belasah ngan israel??? Pergi mati ramai ramai...bapok!!! nak boikot macD Puih!!!! Melayu sial!!! Boikot MacD boiKot MacD jelah melayu sial...apahal nak pecah cermin kereta orang yang ada sticker MacD??? Dasar Melayu Taik!!!! Melayu Makan Taik...Melayu pariah nombor satu... belacan pun taik udang!!! Bau Busuk punya Pariah...!!!! Woi... tengok belakang sendiri lah... Tengok berapa banyak kes you orang rogol anak, cucu dan adik sendiri... pariah babi!!! Melayu sial pukimak!!! Pariah babi... Lu belum mula lagi sama india ngan cina... lu ingat kita orang takut? U start lah babi.... Dulu mei 13 u lawan sama cina saje... pukimak...mari lawan sama india... bring it on...!!! Babi punya melayu... otak udang!!! Kotek Kecut!!!

 
Copyright © -2012 buletin All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks