Ayam Goreng Berengga Dijual Kepada Pelanggan Oleh Sebuah Restoran Nasi Kandar

Thursday 10 July 2014



Lagi pendedahan membabitkan isu kebersihan di sebuah restoran Nasi Kandar di Sungai Petani.

Seorang pelanggan telah menyiarkan gambar ayam goreng yang berengga dan caj yang entah apa-apa oleh sebuah restoran nasi kandar terkenal di Sungai Petani di Facebook. Pelanggan tersebut turut menyatakan tidak puas hati ekoran faktor penjagaan kebersihan yang langsung tidak dititik beratkan oleh pengusaha restoran berkenaan.

Bulan Ramadhan merupakan bulan di mana umat Islam di Malaysia mengisi tembolok dan perut mereka dengan semahu-mahunya. Inilah masanya, para pengusaha dan penjual makanan mengaut keuntungan berlipat-lipat kali ganda sehingga mereka tidak lagi mengira halal dan haram.

Pendedahan sebegini, bukan bertujuan untuk mematikan perniagaan pengusaha restoran terbabit, tetapi sekadar satu peringatan kepada orang ramai agar lebih menitik beratkan kebersihan untuk keselamatan diri sendiri.

Sikap sambil lewa dan acuh tidak acuh terhadap faktor kebersihan menyebabkan ramai peniaga yang memandang mudah perkara berkenaan.

1 comment:

  1. memasuki ambang negara maju, eloklah mulakan pembaharuan:

    1. wajib tutup makanan

    2. wajib pakai sarung tangan

    3. beri konsumer pampasan

    ReplyDelete

Ayam Goreng Berengga Dijual Kepada Pelanggan Oleh Sebuah Restoran Nasi Kandar

Thursday 10 July 2014 ·



Lagi pendedahan membabitkan isu kebersihan di sebuah restoran Nasi Kandar di Sungai Petani.

Seorang pelanggan telah menyiarkan gambar ayam goreng yang berengga dan caj yang entah apa-apa oleh sebuah restoran nasi kandar terkenal di Sungai Petani di Facebook. Pelanggan tersebut turut menyatakan tidak puas hati ekoran faktor penjagaan kebersihan yang langsung tidak dititik beratkan oleh pengusaha restoran berkenaan.

Bulan Ramadhan merupakan bulan di mana umat Islam di Malaysia mengisi tembolok dan perut mereka dengan semahu-mahunya. Inilah masanya, para pengusaha dan penjual makanan mengaut keuntungan berlipat-lipat kali ganda sehingga mereka tidak lagi mengira halal dan haram.

Pendedahan sebegini, bukan bertujuan untuk mematikan perniagaan pengusaha restoran terbabit, tetapi sekadar satu peringatan kepada orang ramai agar lebih menitik beratkan kebersihan untuk keselamatan diri sendiri.

Sikap sambil lewa dan acuh tidak acuh terhadap faktor kebersihan menyebabkan ramai peniaga yang memandang mudah perkara berkenaan.

1 comments:

Anonymous said...
10 July 2014 at 21:26  

memasuki ambang negara maju, eloklah mulakan pembaharuan:

1. wajib tutup makanan

2. wajib pakai sarung tangan

3. beri konsumer pampasan

 
Copyright © -2012 buletin All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks