DAVID OROK Diberi Amaran! Gambar Anak, Isteri, Rumah dan Keretanya Mulai Tersebar

Tuesday, 8 July 2014

Semalam, dalam satu kenyataan susulan menjaga hati Dr. Jeffrey Kitingan, David Orok telah cuba menyalahkan pihak lain yang kononnya tidak mengambil keseluruhan kenyataannya, dan hanya mengambil pada bahagian provokasi sehingga menimbulkan kemarahan umat Islam.

Atau dalam bahasa yang lebih mudah, David Orok cuba menyatakan bahawa kenyataan-kenyataannya telah dikerat-kerat, disambung-sambung dan diedit sehingga menjadikan dia sebagai mangsa setelah dalam banyak posting-postingnya yang lain di Facebook, dia sebenarnya yang melakukan provokasi, bukan dia diprovokasi.


Hari ini Pemuda dan Komulakan UPKO Tuaran pula membuat laporan polis terhadap David Orok.

Malam tadi juga, Buletin Sengal telah menerima e-mel daripada 'ANYNOMOUS' yang menyatakan bahawa sekiranya benar David Orok terus bermain api seperti sekarang, kesusahannya tidak akan dipedulikan oleh Dr. Jeffrey Kitingan atau mana-mana orang dari UBF mahupun STAR.




Apabila sudah sampai ke peringkat ini, David Orok atau mereka yang sedang cuba mencetuskan masalah perkauman dan agama di negara ini harus berfikir semasak-masaknya. Jangan hanya kerana fahaman politik dan keinginan untuk berkuasa, akhirnya menghancurkan negara ini.

David Orok seharusnya berhenti daripada terus mengeluarkan kenyataan-kenyataan provokasi sebegitu rupa. Mungkin dia mendapat pujian daripada ketua-ketua dan dalang-dalangnya, tetapi yang pasti, ramai yang mencintai keamanan, keharmonian dan menerima perbezaan antara satu sama lain sebagai pelengkap dalam sebuah negara, tidak menyukai dan membenci tindakannya itu.

11 comments:

  1. Kamu yang Islam atau kamu yang Kristian .....jika kaum bumiputra maka harus maufakat mempertahankan hak2 kamu selatu tuan sebenar kepada Negara ini. Andai ada yang melampau , mau gaduh kerna mau rebut kuasa maka orang ini mesti ditamatkan.

    ReplyDelete
  2. HALAL... Hukum Bunuh, Hina Allah, Perintah, Hina Islam dan Nabi...

    Puak PAS - Tak Payah Pie Jihad kat Syria ler.. Kat Sabah nie ada TiGA Ekor Babi ...

    ReplyDelete
  3. david orok mana mau menyorok....

    ReplyDelete
  4. kan bagus kalau Sabah/Sarawak dah dikeluarkan dari Malaysia??

    ReplyDelete
    Replies
    1. otak kau sewel..
      vsvc cve

      Delete
  5. Oi Samsenghead, si PENGGANAS KAPIRDAJAL-GILA mcm. lu dahlah KURANG AJAQ asyik HINA bapa aku ASKAR ISLAM/MELAYU!

    Dahlah haritu lu nak suruh bapa aku yg Islam/Melayu BUNUH aku masa lahir di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-boleh-bagi-undi-pada-ku.html?! Baik lu BERAMBOS hey si PENJENAYAH GENG KONGSI GELAP KAPIR!

    Dan Samsenghead, aku dah lapurkan pd. KDN utk. SIASAT lu, PENJENAYAH KONGSI GELAP KAPIR BINATANG BUAS! Asyik nak ANCAM nyawa aku dan bapak aku - juga di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-di-putrajaya-siapa-punya.html ; di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/siapa-yang-nak-bunuh-hannah-yeoh.html ; dan di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/04/empangan-di-selangor-makin-surut-khalid.html!

    Baik lu si KAPIR BINATANG-BUAS (tapi asyik menyamaq guna bahasa Islam) pi BERAMBUS dr. Tanah Melayu NUSANTARA PUSAKA ni kalau lu benci sgt. umat Islam/Melayu,! Hari tu bukankah lu ingat Sabah/S'wak Kristian punya - oi, Sabah/S'wak adalah sebahagian Malaysia, NEGARA ISLAM, ada paham lu?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tak kisah kalau Sabah & Sarawak nak keluar Malaysia tapi yang aku kisah kalau Malaysia Timur ni diperintah oleh Cinabeng. Bumiputera Sabah & Sarawak akan dihalau balik ke hutan belantara.

      Cinabeng jadi tuan besar, orang bumi jadi hamba dan kuli.

      Ramai pulak Cina kat Sabah & Sarawak. Sebab apa agaknya? Minyak, tanah yang luas, tenaga kerja yang murah. Lumayan. Its like gold man. Dia dah conquer Semenanjung, sekarang Sabah & Sarawak.

      Hu, hu, hu . . .

      Delete
    2. anon 19.08 - kamu sebenarnya tgh menghadapi "Inferiority complex"...http://en.wikipedia.org/wiki/Inferiority_complex

      umno telah berjaya menjadikan kamu sebegini, dan kamu akan sentiasa bergantung kat umno....tahniah, sampai tak kisah kalu SS nak keluar dari Malaysia. itu menunjukkan tahap intelek kamu, sepertimana yg dikehendaki oleh umno. BTW, SS nak keluar Malaysia pun, umno takan benarkan. SS tak semaju semenanjung, tapi SS bagi 50% kerusi parlimen kat umno.

      Delete
  6. Dah tiba masanya undg-undg PERLEMBAGAAN baru digubal untuk memperkukuhkan dlm. undg-undg SYARIAH/PERELEMBAGAAN utk. MENDAKWA Bukan Islam yg. makin MENGHINA/MENGGERTAK ISLAM/umatnya! Lagipun Malaysia ini NEGARA ISLAM mengikut undag-undg PERLEMBAGAAN - dan jgnlah ia hanya pd. nama sahaja!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

    ReplyDelete
  7. kepada Orang Sabah & Sarawak..

    Jangan Terpedaya dengan helah Short-term si BABI..

    BABI dah terdesak..Singapore kecik sangat..Indon pula Ganas Berani membunuh babi.

    ReplyDelete

DAVID OROK Diberi Amaran! Gambar Anak, Isteri, Rumah dan Keretanya Mulai Tersebar

Tuesday, 8 July 2014 ·

Semalam, dalam satu kenyataan susulan menjaga hati Dr. Jeffrey Kitingan, David Orok telah cuba menyalahkan pihak lain yang kononnya tidak mengambil keseluruhan kenyataannya, dan hanya mengambil pada bahagian provokasi sehingga menimbulkan kemarahan umat Islam.

Atau dalam bahasa yang lebih mudah, David Orok cuba menyatakan bahawa kenyataan-kenyataannya telah dikerat-kerat, disambung-sambung dan diedit sehingga menjadikan dia sebagai mangsa setelah dalam banyak posting-postingnya yang lain di Facebook, dia sebenarnya yang melakukan provokasi, bukan dia diprovokasi.


Hari ini Pemuda dan Komulakan UPKO Tuaran pula membuat laporan polis terhadap David Orok.

Malam tadi juga, Buletin Sengal telah menerima e-mel daripada 'ANYNOMOUS' yang menyatakan bahawa sekiranya benar David Orok terus bermain api seperti sekarang, kesusahannya tidak akan dipedulikan oleh Dr. Jeffrey Kitingan atau mana-mana orang dari UBF mahupun STAR.




Apabila sudah sampai ke peringkat ini, David Orok atau mereka yang sedang cuba mencetuskan masalah perkauman dan agama di negara ini harus berfikir semasak-masaknya. Jangan hanya kerana fahaman politik dan keinginan untuk berkuasa, akhirnya menghancurkan negara ini.

David Orok seharusnya berhenti daripada terus mengeluarkan kenyataan-kenyataan provokasi sebegitu rupa. Mungkin dia mendapat pujian daripada ketua-ketua dan dalang-dalangnya, tetapi yang pasti, ramai yang mencintai keamanan, keharmonian dan menerima perbezaan antara satu sama lain sebagai pelengkap dalam sebuah negara, tidak menyukai dan membenci tindakannya itu.

11 comments:

Anonymous said...
8 July 2014 at 16:38  

Kamu yang Islam atau kamu yang Kristian .....jika kaum bumiputra maka harus maufakat mempertahankan hak2 kamu selatu tuan sebenar kepada Negara ini. Andai ada yang melampau , mau gaduh kerna mau rebut kuasa maka orang ini mesti ditamatkan.

Anonymous said...
8 July 2014 at 16:58  

HALAL... Hukum Bunuh, Hina Allah, Perintah, Hina Islam dan Nabi...

Puak PAS - Tak Payah Pie Jihad kat Syria ler.. Kat Sabah nie ada TiGA Ekor Babi ...

Anonymous said...
8 July 2014 at 17:13  

david orok mana mau menyorok....

Surrhead said...
8 July 2014 at 17:27  

kan bagus kalau Sabah/Sarawak dah dikeluarkan dari Malaysia??

Anonymous said...
8 July 2014 at 18:41  

Oi Samsenghead, si PENGGANAS KAPIRDAJAL-GILA mcm. lu dahlah KURANG AJAQ asyik HINA bapa aku ASKAR ISLAM/MELAYU!

Dahlah haritu lu nak suruh bapa aku yg Islam/Melayu BUNUH aku masa lahir di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-boleh-bagi-undi-pada-ku.html?! Baik lu BERAMBOS hey si PENJENAYAH GENG KONGSI GELAP KAPIR!

Dan Samsenghead, aku dah lapurkan pd. KDN utk. SIASAT lu, PENJENAYAH KONGSI GELAP KAPIR BINATANG BUAS! Asyik nak ANCAM nyawa aku dan bapak aku - juga di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-di-putrajaya-siapa-punya.html ; di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/siapa-yang-nak-bunuh-hannah-yeoh.html ; dan di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/04/empangan-di-selangor-makin-surut-khalid.html!

Baik lu si KAPIR BINATANG-BUAS (tapi asyik menyamaq guna bahasa Islam) pi BERAMBUS dr. Tanah Melayu NUSANTARA PUSAKA ni kalau lu benci sgt. umat Islam/Melayu,! Hari tu bukankah lu ingat Sabah/S'wak Kristian punya - oi, Sabah/S'wak adalah sebahagian Malaysia, NEGARA ISLAM, ada paham lu?!

Anonymous said...
8 July 2014 at 18:42  

Dah tiba masanya undg-undg PERLEMBAGAAN baru digubal untuk memperkukuhkan dlm. undg-undg SYARIAH/PERELEMBAGAAN utk. MENDAKWA Bukan Islam yg. makin MENGHINA/MENGGERTAK ISLAM/umatnya! Lagipun Malaysia ini NEGARA ISLAM mengikut undag-undg PERLEMBAGAAN - dan jgnlah ia hanya pd. nama sahaja!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

Surrhead said...
8 July 2014 at 18:51  

ah..apa??

Anonymous said...
8 July 2014 at 19:08  

Aku tak kisah kalau Sabah & Sarawak nak keluar Malaysia tapi yang aku kisah kalau Malaysia Timur ni diperintah oleh Cinabeng. Bumiputera Sabah & Sarawak akan dihalau balik ke hutan belantara.

Cinabeng jadi tuan besar, orang bumi jadi hamba dan kuli.

Ramai pulak Cina kat Sabah & Sarawak. Sebab apa agaknya? Minyak, tanah yang luas, tenaga kerja yang murah. Lumayan. Its like gold man. Dia dah conquer Semenanjung, sekarang Sabah & Sarawak.

Hu, hu, hu . . .

Anonymous said...
8 July 2014 at 19:37  

kepada Orang Sabah & Sarawak..

Jangan Terpedaya dengan helah Short-term si BABI..

BABI dah terdesak..Singapore kecik sangat..Indon pula Ganas Berani membunuh babi.

Anonymous said...
9 July 2014 at 08:10  

otak kau sewel..
vsvc cve

Surrhead said...
9 July 2014 at 11:40  

anon 19.08 - kamu sebenarnya tgh menghadapi "Inferiority complex"...http://en.wikipedia.org/wiki/Inferiority_complex

umno telah berjaya menjadikan kamu sebegini, dan kamu akan sentiasa bergantung kat umno....tahniah, sampai tak kisah kalu SS nak keluar dari Malaysia. itu menunjukkan tahap intelek kamu, sepertimana yg dikehendaki oleh umno. BTW, SS nak keluar Malaysia pun, umno takan benarkan. SS tak semaju semenanjung, tapi SS bagi 50% kerusi parlimen kat umno.

 
Copyright © -2012 buletin All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks