KEMARAHAN MELAMPAU ANWAR IBRAHIM KEPADA SHAFIE ABDULLAH SAMPAI BUAT PERLU BUAT FITNAH!

Friday, 7 November 2014


PUTRAJAYA – Hari terakhir rayuan kes liwat yang memasuki hari ke-8 menyaksikan Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim meluahkan kemarahan yang tidak terhingga terhadap Ketua Pendakwa Raya, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah.

Anwar mendakwa Muhammad Shafee sebagai sombong dan angguh apabila mengeluarkan kenyataan dalam prosiding rayuan semalam untuk menjadikan prosiding tersebut paku terakhir untuk keranda beliau.

‘Semalam saya dukacita Tan Sri Muhammad Shafee yang mewakili Peguam Negara bercakap sombong dan angkuh kerana mengatakan akan meletakkan paku terakhir dalam keranda Anwar.

‘Dia mesti ingat dia di sini bukan sebagai musuh politik mewakili UMNO. Dia mesti bertindak sebagai pendakwa raya yang nak mempertahankan kebenaran dan tahap professionalisme. Jadi hari ini tidak ada keranda dan tidak ada paku, Hari ini tidak ada keranda tidak ada paku,’ kata Anwar.

Sementara itu, Muhammad Shafee yang ditemui kemudian berkata, beliau tidak pernah mengeluarkan kenyataan untuk meletakkan paku terakhir terhadap keranda Anwar sepanjang prosiding rayuan itu berlangsung.

‘Apa kenyataan saya yang membuatkan saya tidak profesional? Saya tidak pernah berkata demikian. Saya tak pernah keluarkan perkataan pin atau jarum atau paku dan saya tak pernah langsung sebut perkataan keranda,’ tegas Muhammad Shafee, lapor Utusan.

15 comments:

  1. kalau anwar kena fitnah macam tu....tan sri mohamad shafee kena saman dah...semoga cepat lah si penipu tegar ni masuk penjara... rasa aku anjing kurap pun dah meluat tengok muka ketum ni..

    ReplyDelete
  2. Ini lah sifat sebenar Ketum kenyataan di mahkamah pun dispinya apatah lagi benda diluar. Bravo TS Muhamad Shafee you are great.

    ReplyDelete
  3. Bagus TS Shafee you smack down DSAI biar dia meringkuk dalam penjara. Manusia tak berguna.

    ReplyDelete
  4. Kasi kojol atuk liwat tu bebb.....

    Org tua x sedo diri....

    Tahniah dato shafee..... benar tetap benar...

    ReplyDelete
  5. Ni mesti helah terakhir nak kaitkan UMNO dengan mahkamah.

    ReplyDelete
  6. anwar ni adalah masaalah mental sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  7. Itu shafee aa manyak profesional maa, semua olang yg otak bagut mmg tau maa apa maciam itu shafee buat kelija, tapi aa itu olang lalam itu gambat atas sana aa lu olang misti mau jiaga2 aa, pasat apa? Pasat ini olang aa kaki tipu punya olang!!

    ReplyDelete
  8. siapa yg tidak profesional sebenarnya. anwar atau shafiee? shafiee tidak sebut paku, malah jarumpun dia tak sebut. apatah lagi keranda. imaginasi apa ni anwar? mimpi semalam jangan bawak ke mahkamah. kalaupun marah sebab shafiee terlalu liat untuk ditewaskan hujahnya, tidaklah sepatutnya anwar memperlekeh shafiee. jika shafiee tidak profesional, ada lebih baik anwar diam dan jangan komen apa2. pendakwa yang lemah adalah berita sangat baik untuk anwar. apa sebab berkali2 anwar cuba menolak shafiee daripada menjadi pendakwa, sebab shafiee tidak profesional? kesian aku tengok anwar ni. kuat betul spinnya.

    ReplyDelete
  9. Saperti biasa bila Nwar dah tersepit dan dah tahap geram maksimum, akan spin dan tuduh macam-macam. Dalam dunia hanya dia sorang yang betul, yang tak kena salah orang lain. Nwar memang dah giler.....seperti arwah ahmad nisfu yang jadi giler dalam cerita "antara dua darjat"

    ReplyDelete
  10. GERAM betul aku! Puak SODOM/LESBI dah berjaya MENJATUHkan NEGARA ISLAM serta undg-undg Syariah, pusaka nenek moyang kita ni - dgn. ung-undg PENIPU si KAPIRDAJAL Barat-Zionis; akibat PENGKHIANATAN si Islam/Melayu-LIBERAL, termasuk puak mamat SODOM/betina LESBI! Inikah yg. mahu diajaq kpd. jenerasi muda Islam kita – dipaksa ke atas seluruh dunia kononnya LGBT itu adalah ‘NORMAL‘?! PI BERAMBOS oi si Islam/Melau-LIBERAL-BANGSAT! Dan apahal si Pendatang KAPIR dibenarkan mengadili undg-undg SYARIAH -heran betul aku! Lihat di http://www.utusan.com.my/berita/mahkamah/lelaki-berpakaian-wanita-mahkamah-rayuan-tolak-8232-keputusan-mahkamah-tinggi-1.22166 , Lelaki berpakaian wanita: Mahkamah Rayuan tolak 
keputusan Mahkamah Tinggi, 08 November 2014!

    Sedagkan lihat bagaimana YAB Ayahanda Tun sendiri telah MEMERTABATkan kuasa Mahkamah Syariah dlm. Perlembagaan Persekutuan, dari genggaman MUSUH ISLAM, yg. begitu galak menggunakan undg-undg sivil si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, utk.menjatuhkan KEDAULATAN ISLAM dan hak umatnya di NEGARA ISLAM ini - di http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0223&sec=Bicara_Agama&pg=ba_04.htm , Jangan usik perkara 121 Perlembagaan, Oleh ZAINUL RIJAL ABU BAKAR, 23/02/2012!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  11. Semoga Allah Selamatkan Tanahair kita drp PELIWAT bernama Nuar Berahi

    ReplyDelete
  12. konotasi" memaku ke dalam keranda". Apa yg sombong atau angkuh. Maksudnya cuma "finak/last straw" jika kita tak cuba membelit2kan maksudnya untuk mengeliruka atau menderamakan situasi ini. Bagi org Melayu Paku / keranda Allah ngeri, menakutkan atau penghinaan besar. Pada budaya barat ini remeh atau konotasi kerap atau harian. Anwar nampak tertekan. Kalau dia tertekan dgn solan dari pemberita dia kata " kamu org UMNO atau kamu tanya saya saman" Beliau sudah menjadi kebudak2an sering bercakap " apa ini political lecture, pergi sekolah belajar undang2, konspirasi, I have always been maintaining my innocence....dlm law journal kes lama tu macam mana. Dia tak bolih meminta mahkamah mengubah bahawa beliau semamang terlibat dgn lewat. Yg melepaskan beliau ialah technicality.

    ReplyDelete
  13. kepala dia tengah high sekarang ni kerana terlebih ambil air daun ketum.
    meracau dan merapu adalah simtom akibat terlebih air ketum.
    simtom yang paling teruk nanti dia akan terlompat2 dan jadi gila.
    bila dah gila...tak perlu masuk penjara sg buloh. nanti hakim hantar dia kat tanjung rambutan.
    ini adalah analisa dari profesor serba tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SI NUAR PENJUBOR LAKNAT NI DAH LAMA GILA. KALAU DIA NI TAK GILA LAMA DAH DIA NI JADI PERDANA MENTERI MSLAYSIA. PASAL DIA GILA LAH SEKARANG DIA BERLAGAK LEBIH DARI PERDANA MENTERI.

      Delete

KEMARAHAN MELAMPAU ANWAR IBRAHIM KEPADA SHAFIE ABDULLAH SAMPAI BUAT PERLU BUAT FITNAH!

Friday, 7 November 2014 ·


PUTRAJAYA – Hari terakhir rayuan kes liwat yang memasuki hari ke-8 menyaksikan Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim meluahkan kemarahan yang tidak terhingga terhadap Ketua Pendakwa Raya, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah.

Anwar mendakwa Muhammad Shafee sebagai sombong dan angguh apabila mengeluarkan kenyataan dalam prosiding rayuan semalam untuk menjadikan prosiding tersebut paku terakhir untuk keranda beliau.

‘Semalam saya dukacita Tan Sri Muhammad Shafee yang mewakili Peguam Negara bercakap sombong dan angkuh kerana mengatakan akan meletakkan paku terakhir dalam keranda Anwar.

‘Dia mesti ingat dia di sini bukan sebagai musuh politik mewakili UMNO. Dia mesti bertindak sebagai pendakwa raya yang nak mempertahankan kebenaran dan tahap professionalisme. Jadi hari ini tidak ada keranda dan tidak ada paku, Hari ini tidak ada keranda tidak ada paku,’ kata Anwar.

Sementara itu, Muhammad Shafee yang ditemui kemudian berkata, beliau tidak pernah mengeluarkan kenyataan untuk meletakkan paku terakhir terhadap keranda Anwar sepanjang prosiding rayuan itu berlangsung.

‘Apa kenyataan saya yang membuatkan saya tidak profesional? Saya tidak pernah berkata demikian. Saya tak pernah keluarkan perkataan pin atau jarum atau paku dan saya tak pernah langsung sebut perkataan keranda,’ tegas Muhammad Shafee, lapor Utusan.

15 comments:

Anonymous said...
7 November 2014 at 22:48  

kalau anwar kena fitnah macam tu....tan sri mohamad shafee kena saman dah...semoga cepat lah si penipu tegar ni masuk penjara... rasa aku anjing kurap pun dah meluat tengok muka ketum ni..

Anonymous said...
7 November 2014 at 22:59  

Ini lah sifat sebenar Ketum kenyataan di mahkamah pun dispinya apatah lagi benda diluar. Bravo TS Muhamad Shafee you are great.

Anonymous said...
7 November 2014 at 23:06  

Bagus TS Shafee you smack down DSAI biar dia meringkuk dalam penjara. Manusia tak berguna.

Anonymous said...
7 November 2014 at 23:32  

Kasi kojol atuk liwat tu bebb.....

Org tua x sedo diri....

Tahniah dato shafee..... benar tetap benar...

Strategi Perang : Strategi #1 Bahagian 3 said...
7 November 2014 at 23:56  

Ni mesti helah terakhir nak kaitkan UMNO dengan mahkamah.

balok said...
8 November 2014 at 00:42  

anwar ni adalah masaalah mental sebenarnya..

Anonymous said...
8 November 2014 at 00:50  

Itu shafee aa manyak profesional maa, semua olang yg otak bagut mmg tau maa apa maciam itu shafee buat kelija, tapi aa itu olang lalam itu gambat atas sana aa lu olang misti mau jiaga2 aa, pasat apa? Pasat ini olang aa kaki tipu punya olang!!

Anonymous said...
8 November 2014 at 01:28  

siapa yg tidak profesional sebenarnya. anwar atau shafiee? shafiee tidak sebut paku, malah jarumpun dia tak sebut. apatah lagi keranda. imaginasi apa ni anwar? mimpi semalam jangan bawak ke mahkamah. kalaupun marah sebab shafiee terlalu liat untuk ditewaskan hujahnya, tidaklah sepatutnya anwar memperlekeh shafiee. jika shafiee tidak profesional, ada lebih baik anwar diam dan jangan komen apa2. pendakwa yang lemah adalah berita sangat baik untuk anwar. apa sebab berkali2 anwar cuba menolak shafiee daripada menjadi pendakwa, sebab shafiee tidak profesional? kesian aku tengok anwar ni. kuat betul spinnya.

Anonymous said...
8 November 2014 at 01:36  

Saperti biasa bila Nwar dah tersepit dan dah tahap geram maksimum, akan spin dan tuduh macam-macam. Dalam dunia hanya dia sorang yang betul, yang tak kena salah orang lain. Nwar memang dah giler.....seperti arwah ahmad nisfu yang jadi giler dalam cerita "antara dua darjat"

Anonymous said...
8 November 2014 at 03:53  

GERAM betul aku! Puak SODOM/LESBI dah berjaya MENJATUHkan NEGARA ISLAM serta undg-undg Syariah, pusaka nenek moyang kita ni - dgn. ung-undg PENIPU si KAPIRDAJAL Barat-Zionis; akibat PENGKHIANATAN si Islam/Melayu-LIBERAL, termasuk puak mamat SODOM/betina LESBI! Inikah yg. mahu diajaq kpd. jenerasi muda Islam kita – dipaksa ke atas seluruh dunia kononnya LGBT itu adalah ‘NORMAL‘?! PI BERAMBOS oi si Islam/Melau-LIBERAL-BANGSAT! Dan apahal si Pendatang KAPIR dibenarkan mengadili undg-undg SYARIAH -heran betul aku! Lihat di http://www.utusan.com.my/berita/mahkamah/lelaki-berpakaian-wanita-mahkamah-rayuan-tolak-8232-keputusan-mahkamah-tinggi-1.22166 , Lelaki berpakaian wanita: Mahkamah Rayuan tolak 
keputusan Mahkamah Tinggi, 08 November 2014!

Sedagkan lihat bagaimana YAB Ayahanda Tun sendiri telah MEMERTABATkan kuasa Mahkamah Syariah dlm. Perlembagaan Persekutuan, dari genggaman MUSUH ISLAM, yg. begitu galak menggunakan undg-undg sivil si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, utk.menjatuhkan KEDAULATAN ISLAM dan hak umatnya di NEGARA ISLAM ini - di http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0223&sec=Bicara_Agama&pg=ba_04.htm , Jangan usik perkara 121 Perlembagaan, Oleh ZAINUL RIJAL ABU BAKAR, 23/02/2012!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...
8 November 2014 at 04:46  

Semoga Allah Selamatkan Tanahair kita drp PELIWAT bernama Nuar Berahi

Anonymous said...
8 November 2014 at 10:50  

konotasi" memaku ke dalam keranda". Apa yg sombong atau angkuh. Maksudnya cuma "finak/last straw" jika kita tak cuba membelit2kan maksudnya untuk mengeliruka atau menderamakan situasi ini. Bagi org Melayu Paku / keranda Allah ngeri, menakutkan atau penghinaan besar. Pada budaya barat ini remeh atau konotasi kerap atau harian. Anwar nampak tertekan. Kalau dia tertekan dgn solan dari pemberita dia kata " kamu org UMNO atau kamu tanya saya saman" Beliau sudah menjadi kebudak2an sering bercakap " apa ini political lecture, pergi sekolah belajar undang2, konspirasi, I have always been maintaining my innocence....dlm law journal kes lama tu macam mana. Dia tak bolih meminta mahkamah mengubah bahawa beliau semamang terlibat dgn lewat. Yg melepaskan beliau ialah technicality.

Anonymous said...
8 November 2014 at 11:45  

kepala dia tengah high sekarang ni kerana terlebih ambil air daun ketum.
meracau dan merapu adalah simtom akibat terlebih air ketum.
simtom yang paling teruk nanti dia akan terlompat2 dan jadi gila.
bila dah gila...tak perlu masuk penjara sg buloh. nanti hakim hantar dia kat tanjung rambutan.
ini adalah analisa dari profesor serba tahu.

FORENSIC PATHOLOGY said...
8 November 2014 at 15:03  
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
8 November 2014 at 16:11  

SI NUAR PENJUBOR LAKNAT NI DAH LAMA GILA. KALAU DIA NI TAK GILA LAMA DAH DIA NI JADI PERDANA MENTERI MSLAYSIA. PASAL DIA GILA LAH SEKARANG DIA BERLAGAK LEBIH DARI PERDANA MENTERI.

 
Copyright © -2012 buletin All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks