KETUA PENGARAH JPJ MASIH TIDAK MENJAWAB DAN PENGGUNA FACEBOOKTERUS MENCABARNYA!

Monday, 10 November 2014

Ekoran pendedahan yang dibuat oleh seorang pengguna Facebook membabitkan sebuah kenderaan yang dimiliki atau digunakan oleh Ketua Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan yang terang-terang menyalahi semua peraturan dan undang-undang yang ditetapkan oleh JPJ sendiri ke atas pengguna jalanraya, pengguna media sosial mengikuti kes tersebut dengan rapat.

Pengguna Facebook atas nama Maxazman Sabudin menyahut cabaran Ketua Pengarah JPJ dengan mengeluarkan satu kenyataan semalam menerusi Facebook. Menurutnya, dia telah menerima panggilan dairpada pihak ketiga yang meminta dia berjumpa dengan Ketua Pengarah JPJ.

Bagaimanapun, pengguna Facebook itu menyatakan, disebabkan Ketua Pengarah JPJ kurang senang dengan diari Facebooknya, Ketua Pengarah JPJ berjumpa di pejabatnya di Aras 16, Tower 1, Petronas Twin Towers pada 13 November 2014 jam 9:00 pagi.


Semuanya bermula daripada pendedahan gambar kereta Ketua Pengarah JPJ itu yang langsung tidak mengikut spesifikasi yang mana JPJ sedang melakukan penguatkuasaan sekarang membabitkan nombor pendaftaran, lampu dan cermin gelap.

Alasan yang diberikan oleh Ketua Pengarah JPJ dalam satu siaran berita media yang mengaitkan kemalangan maut dengan saiz nombor pendaftaran sekarang ini sedang menjadi bahan gelak tawa dalam media sosial.

19 comments:

  1. Ini macam baru jantan !!!

    Itu baru yg mudah nampak

    belum lagi apa yang lalu bawah meja

    puak puak ni wajar di'sebat' selalu

    kalau tak di ;sebab; dia ingat malaysia ini bapak dia yang punya...

    suburkan budaya ini

    budaya sebat menyebat tanpa mengira siapa mereka, setinggi mana pun jawatan mereka

    kerana hakikatnya kita semua sama

    Makhluk Allah !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak semua..tapi ada yg bangsat....
      Pernah ditahan kononnya cermin gelap tapi jika diamati lobang hidung isteri dan anak2 dlm kereta jelas kelihatan..
      Dgn kasar dan kurang ajar salah seorg pegawai kanan Yg duduk kerusi kiri hdpn mgherdik Laku membuka pintu dan mengoyak tinted kereta sy...
      Wlpun sy meminta diperiksa dgn alat ketelusan cahaya...

      Yg celaka haram jadah apabila sy diminta utk dtg ke pjbt jpj bagi membuktikan sy dh menanggal tinted tersebut...cermin kereta2 pegawai jpj lbh gelap dpd kereta sy....heran???!!!!

      Delete
  2. Kita Nak Rakyat Malaysia Mati - Pengarah JPJ
    http://www.youtube.com/watch?v=2S7lHtwK1Vs

    ReplyDelete
  3. lain kali, pastikan undang2 itu dikuatkuasakan kepada diri sendiri dan staf anda. jika begitu orang awam tidak akan bising. anda juga rakyat biasa, bukanlah anak raja atau sultan yang perlu SPECIAL CASE! adakah anda berharap orang ramai hanya berani memendam rasa dan sakit hati dengan gelagat anda dan anak buah? satu persoalan yang wajib anda jawab: DI MANA LOGIKNYA NOMBOR PLATE KENDERAAN YANG MENGIKUT SPESIFIKASI JPJ BOLEH MENGELAKKAN KEMALANGAN? orang awam rasa nak tergelak dengan OPERASI no plate yang bertujuan mengurangkan kes kemalangan jalanraya. jangan menganiaya orang awam dengan arahan2 pelik dan lawak. di sini saya tak mahu tulis makian orang awam terhadap JPJ. jika ditulis, tak cukup page pulak nanti.

    ReplyDelete
  4. Mungkin Negara sudah dikuasai Khinzir..menteri bertindak mengikut Nafsu Khinzir setelah menjamah 20 sen duit dari neraka jahanam, rezeki sumber babi

    ReplyDelete
  5. Anak Raja atau Sultan pun terikat dengan undang undang mana ada keistimewaan..manusia juga darah pun merah..yang baik aku sokong yang salah aku sanggah..

    ReplyDelete
  6. Diminta admin menyediakan satu ruang khas bagi rakyat mengadu double standard dlm penguatkuasaan jpj....
    Biar Rakyat mengadu....

    ReplyDelete
  7. isu lori tanah (lori hantu) ... lori bawa lebih muatan simen berterabur atas jalan... tonto yg mengekori JPJ sepanjang masa... kenderaan perdagangan yg dah tak layak berada di atas jalan.. tak pernah selesai.. sebab apa... sebab settle bawah meja... akhir nya nak bagi nampak ade kerja... dok ukur plate number... bangang tahap gaban... pengarah JPJ ni!!!!!

    ReplyDelete
  8. First and foremost, the statement by KP JPJ is very stupid. Secondly, his official car plate is definitely not in compliance with JPJ own specs. So, correct yourself (and other JPJ staff personal staff) before penalize other car owners. Thirdly, his official car no. is of high value. Is this not consider depriving the government of revenue from sale proceed of that no? The value is atleast more than RM10K. Let's call upon the Minister of Transport, SPRM and Auditors General to check and verify. Or maybe KSN should look into this matter, and the threat against a member of the public that raise concern and comment.

    ReplyDelete
  9. OK lah tu naik semangat satu ekor melayu nih. Musykil nya napa Lim Guan Eng, Lim Kim Siang, Zairil, Diyanah, Anwar sendiri tak dihambat seperti ini???? Alvin cinabeng dan ramai lagi puak dia hina agama, bangsa, raja, kerajaan, perlembagaan tak di herdik seperti ini????

    Memang lah double standard, tapi hendak nya semangat menerjah sama diguna-pakai melawan orang-orang yang hendak menjahanamkan negara!

    Andai ini permainan satu diantara beratus 'diversion', memang cukup effective!

    Tak adalah nak sebelahkan JPJ, tapi sewaktu KPN dibalun kaw-kaw dengan Alvin cinabeng, tak ada yang 'gung-ho' macam mamat ni back-up KPN. Kira orang senang juga lah kalau office tuh kat prime-area kan? Sekarang anda dah popular siap lengkap lokasi office lagi. Dah jadi 'social-hero' dengan bersikap 'boastful' tuh yang aku lihat tak akan bertahan lama.

    Mamat nih ingat satu hari benda nih atau lebih teruk lagi tak balik kat muka dia dengan cara dia 'berlagak' terlalu arrogant mencabar. Kalau lah dengan semangat sebigini melawan semua pendatang cinabeng memang aku sokong dan hormat sangat mamat nih.

    Bro mamat Maxazman, you've got your 5 minutes of fame and that will be it. Aku tak ada kepentingan apa-apa dan tak ada kena mengena dengan JPJ ke Maxazman, aku cuma sedih melayu begitu cepat bergaduh sesama sendiri tapi bab cinabeng atau keling bermaharajalela melayu tak lah tinggi dan sekuat semangat melawan seperti ini.

    The Energy is good in trying to turn the table on JPJ however, why not use the same amount of Energy if not more, in fighting the bigger and pressing issues like the potential eventuality and high probability of malay-muslim-bumiputera losing their rights to chart where the country is going. We've lost on the economic pie, do we want to forgo political pie as well????

    Kalau PM buat pekak walaupun melayu melalak sebab diasak kiri-kanan atas-bawah dari setiap penjuru dan masih melukut kat cinabeng, pertelagahan melayu-melayu memudahkan kejatuhan kerajaan melayu dengan cinabeng senang mengambil alih....(sedangkan Tun M, Tengku Razali dan Tun Daim lantang pun PM buat derr je.....)

    Apa susah sangat, Jabatan Kastam pun dah ramai kena angkut sampai jawatan berkepentingan dan tinggi pun dah kena sapu SPRM, kes Pengarah JPJ nih pun semesti ada jalan untuk redress dan dia boleh kena tindakan akan tetapi kerana sikap angkuh dapat perangkap 'Ikan Besar' dah jadi sensasi besar juga! Ingat, Anwar dipenjarakan kerana salah-guna kuasa, tuh Timbalan Perdana Menteri (bekas), nih kan pulak Pengarah JPJ!

    Aku ikhlas mencoret pandangan dari jauh berpuluh ribu batu mengenangkan Tanah Melayu tumpah darah atuk-nenek-moyang ku sedih untuk tengok melayu menghentam melayu dengan cukup semangat waja, tu aje.

    ReplyDelete
  10. Pasal nombor plat jer pun. Ikut sahajalah spec yang telah ditetapkan oleh pihak berkuasa. Apa susahnya. Malukah kita sekiranya nombor plat kita serupa bentuknya seperti orang main? Adakah kita seperti orang bodoh jika kita nombor plat pendaftaran kita serupa bentuk seperti orang lain?
    Hanya mereka yang gila publisiti atau suka mencari glamour sahaja yang akan berbuat sedemikian. Mereka memang mencari perhatian pengguna jalanraya yang main hanya until menunjuk-nunjukkan sikap berlagak, ujub,riak atau ego. Muhasabah diri, tidak perlu melenting.
    Di negara lain seperti Indonesia, Thailand, Vietnam, contohnya, elok sahaja nombor plat kenderaan mereka. Semua standard sahaja.

    Tidak perlulah kita pergi jauh sehingga je Eropah umpamanya. Mereka memang diketahui amat tegas melaksanakan peraturan jalanraya.

    Sendiri tekan minyak, sendiri syok bawa laju, bila dapat saman trafik atas kesalahan melebihi had laju, alih-alih, pihak JPJ atau polis pula yang bersalah. Muhasabah diri!

    ReplyDelete
  11. ni apahal nak babit cina, india ni. ni la melayu lembap kaki bodek tak bertempat.come on la beb.ini isu nasional so handle la secara nasional.aku pun tak suka alvin juga namawee.tp aku sokong 100% maxazman.

    ko ni yg mangkok.jgn la tambah pak lawak dlm jabatan kerajaan.yg melayu bangsa sendiri juga.no plate,tinted semua.sape yg jual.kenapa tak cari root.ini klw rakyat bising "ini bukan di bwh bidang kuasa kami"...senang je mangkok2 ni jwp.yg kaya sape bangang...yg pasti bukan org melayu kan.tanganilah perkara ini mcm penagih dadah.tangkap pengedarnya klw betul2 nak kuatkuasakan undang2.bukannya nak cari salah rakyat je.

    patutnya kena ada ramai lagi mcm maxazman.berani kerana benar.bukan penakut.ini bulan masalah melayu,cina atau india.ini masalah nasional....ADA FAHAM...

    ReplyDelete
  12. klw inilah tujuan jpj ditubuhkan...lebih baik mansuhkan saja.polis pun dah cukup la.byk jabatan lg trafik la, jenayah la.ini bas metro contoh area kl ampang dah mcm nak runtuh,siap asap berkepul.pg la tangkap.buat operasi.takkan tak tau kot.takk takde anggota jpj tinggal kat ampang kot.ini tak yg tau nak bebankan rakyat.jgn tambahkan beban rakyat.klw betul nak standard buat mcm negara luar.hanya standard yg diguna pakai.ini tak kedai aksesori jual pelbagai.pg le tangkap taukeh2 tu klw berani.tinted semua,pg kedai tinted buat operasi.confirm takkan berlaku.alasan diluar bidang kuasa.menteri2...tolonglah bukak mata sikit

    ReplyDelete
  13. Seragamkan no plate kenderaan seluruh negara, hanya JPJ yg keluarkan, kan bagus mcm tu, xyah bg kdai2 buat.. Ikut la mcm negara maju lain diluar negara.. ini pandai menyaman je.. keseragaman tiada.. bila pengarah kurang bijak.. yg lain pun ikut sama dungu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kita bagi orang bodoh yang hanya tahu bercakap pegang kuasa...camnillah jadinya

      Delete
  14. UNTUK KETUA JABATAN ,HAKIM-HAKIM DAN PEGAWAI KANAN KERAJAAN MEMANG DIBERIKAN KELULUSAN KHAS UNTUK GUNA CERMIN GELAP DEMI KESELAMATAN MEREKA...JADI KALAU MAMAT TU PERASAN DIA JANTAN HABIS...SILA DUDUK DITEMPAT KETUA JABATANLAH....APA MASAALAH ANDA KALAU ASHIK SALAHKAN ORANG TAPI TAK TAHU APA SEBENARNYA...KITA MELETAKKAN TUGASAN LEBIH PENTING DARI GAYA...LIHAT APA YG BERLAKU KPD TKP KASTAM TEMPOH HARI? MENTANG-MENTANG ADA ORANG SOKONG KATA DIA JANTAN...BUKAN MAIN LAGI TUNJUK GAH DIA!

    ReplyDelete
  15. JPJ ni pon satu hal selesaikan dulu masalah kenderaan berat dan bas yg selalu bermaharajalela di atas jalan dengan di lindungi tonto.mereka ni lah yg menbawa masalah di jalanraya.soal lampu kenderaan tu memang patut di selaraskan tak kira kereta import atau keluaran dlm negara.Cermin tu pada mereka atas soal keselamatan ok teruskan.Soal kemalangan maut berpunca dari no plat tu sangat lucu.

    ReplyDelete
  16. Memang banyak komen yang bernas di sini.Pertama JPJ perku samada keluarkan sendiri plet atau beri kedai tertentu yang berdaftar dengan JPJ sanaja buat plet. Kedua plet KP JPJ perlu ditukar. Ketiga JPJ perlu selesaikan masalah atau puncakemalangan iaitu lori yang bawa muatan lebih berat,kenderaan mengeluarkan asap hitam brerkepul2 motor yang ditunggang pelaj tanpa lesen. Tidak dinafikan apa yang mereka buat ada relevan tapi buatlah yang lebih utama. Jadikanlah jabatan anda dihormati rakyat.,

    ReplyDelete
  17. Dulu pernah ada kes operasi nombor plate tapi hangat2 taip ayam.. mungkin jpj nak mengkayakan tauke cinabeng atau ada udang sebalik mee segera....

    ReplyDelete

KETUA PENGARAH JPJ MASIH TIDAK MENJAWAB DAN PENGGUNA FACEBOOKTERUS MENCABARNYA!

Monday, 10 November 2014 ·

Ekoran pendedahan yang dibuat oleh seorang pengguna Facebook membabitkan sebuah kenderaan yang dimiliki atau digunakan oleh Ketua Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan yang terang-terang menyalahi semua peraturan dan undang-undang yang ditetapkan oleh JPJ sendiri ke atas pengguna jalanraya, pengguna media sosial mengikuti kes tersebut dengan rapat.

Pengguna Facebook atas nama Maxazman Sabudin menyahut cabaran Ketua Pengarah JPJ dengan mengeluarkan satu kenyataan semalam menerusi Facebook. Menurutnya, dia telah menerima panggilan dairpada pihak ketiga yang meminta dia berjumpa dengan Ketua Pengarah JPJ.

Bagaimanapun, pengguna Facebook itu menyatakan, disebabkan Ketua Pengarah JPJ kurang senang dengan diari Facebooknya, Ketua Pengarah JPJ berjumpa di pejabatnya di Aras 16, Tower 1, Petronas Twin Towers pada 13 November 2014 jam 9:00 pagi.


Semuanya bermula daripada pendedahan gambar kereta Ketua Pengarah JPJ itu yang langsung tidak mengikut spesifikasi yang mana JPJ sedang melakukan penguatkuasaan sekarang membabitkan nombor pendaftaran, lampu dan cermin gelap.

Alasan yang diberikan oleh Ketua Pengarah JPJ dalam satu siaran berita media yang mengaitkan kemalangan maut dengan saiz nombor pendaftaran sekarang ini sedang menjadi bahan gelak tawa dalam media sosial.

19 comments:

Anonymous said...
10 November 2014 at 16:32  

Ini macam baru jantan !!!

Itu baru yg mudah nampak

belum lagi apa yang lalu bawah meja

puak puak ni wajar di'sebat' selalu

kalau tak di ;sebab; dia ingat malaysia ini bapak dia yang punya...

suburkan budaya ini

budaya sebat menyebat tanpa mengira siapa mereka, setinggi mana pun jawatan mereka

kerana hakikatnya kita semua sama

Makhluk Allah !!!

Sebasatian Phiu Abdullah said...
10 November 2014 at 16:39  

Kita Nak Rakyat Malaysia Mati - Pengarah JPJ
http://www.youtube.com/watch?v=2S7lHtwK1Vs

Anonymous said...
10 November 2014 at 16:48  

lain kali, pastikan undang2 itu dikuatkuasakan kepada diri sendiri dan staf anda. jika begitu orang awam tidak akan bising. anda juga rakyat biasa, bukanlah anak raja atau sultan yang perlu SPECIAL CASE! adakah anda berharap orang ramai hanya berani memendam rasa dan sakit hati dengan gelagat anda dan anak buah? satu persoalan yang wajib anda jawab: DI MANA LOGIKNYA NOMBOR PLATE KENDERAAN YANG MENGIKUT SPESIFIKASI JPJ BOLEH MENGELAKKAN KEMALANGAN? orang awam rasa nak tergelak dengan OPERASI no plate yang bertujuan mengurangkan kes kemalangan jalanraya. jangan menganiaya orang awam dengan arahan2 pelik dan lawak. di sini saya tak mahu tulis makian orang awam terhadap JPJ. jika ditulis, tak cukup page pulak nanti.

Anonymous said...
10 November 2014 at 16:58  

Mungkin Negara sudah dikuasai Khinzir..menteri bertindak mengikut Nafsu Khinzir setelah menjamah 20 sen duit dari neraka jahanam, rezeki sumber babi

Anonymous said...
10 November 2014 at 16:59  

Anak Raja atau Sultan pun terikat dengan undang undang mana ada keistimewaan..manusia juga darah pun merah..yang baik aku sokong yang salah aku sanggah..

Anonymous said...
10 November 2014 at 17:27  

Tak semua..tapi ada yg bangsat....
Pernah ditahan kononnya cermin gelap tapi jika diamati lobang hidung isteri dan anak2 dlm kereta jelas kelihatan..
Dgn kasar dan kurang ajar salah seorg pegawai kanan Yg duduk kerusi kiri hdpn mgherdik Laku membuka pintu dan mengoyak tinted kereta sy...
Wlpun sy meminta diperiksa dgn alat ketelusan cahaya...

Yg celaka haram jadah apabila sy diminta utk dtg ke pjbt jpj bagi membuktikan sy dh menanggal tinted tersebut...cermin kereta2 pegawai jpj lbh gelap dpd kereta sy....heran???!!!!

Anonymous said...
10 November 2014 at 17:30  

Diminta admin menyediakan satu ruang khas bagi rakyat mengadu double standard dlm penguatkuasaan jpj....
Biar Rakyat mengadu....

Anonymous said...
10 November 2014 at 18:16  

isu lori tanah (lori hantu) ... lori bawa lebih muatan simen berterabur atas jalan... tonto yg mengekori JPJ sepanjang masa... kenderaan perdagangan yg dah tak layak berada di atas jalan.. tak pernah selesai.. sebab apa... sebab settle bawah meja... akhir nya nak bagi nampak ade kerja... dok ukur plate number... bangang tahap gaban... pengarah JPJ ni!!!!!

Anonymous said...
10 November 2014 at 18:31  

First and foremost, the statement by KP JPJ is very stupid. Secondly, his official car plate is definitely not in compliance with JPJ own specs. So, correct yourself (and other JPJ staff personal staff) before penalize other car owners. Thirdly, his official car no. is of high value. Is this not consider depriving the government of revenue from sale proceed of that no? The value is atleast more than RM10K. Let's call upon the Minister of Transport, SPRM and Auditors General to check and verify. Or maybe KSN should look into this matter, and the threat against a member of the public that raise concern and comment.

Anonymous said...
10 November 2014 at 19:12  

OK lah tu naik semangat satu ekor melayu nih. Musykil nya napa Lim Guan Eng, Lim Kim Siang, Zairil, Diyanah, Anwar sendiri tak dihambat seperti ini???? Alvin cinabeng dan ramai lagi puak dia hina agama, bangsa, raja, kerajaan, perlembagaan tak di herdik seperti ini????

Memang lah double standard, tapi hendak nya semangat menerjah sama diguna-pakai melawan orang-orang yang hendak menjahanamkan negara!

Andai ini permainan satu diantara beratus 'diversion', memang cukup effective!

Tak adalah nak sebelahkan JPJ, tapi sewaktu KPN dibalun kaw-kaw dengan Alvin cinabeng, tak ada yang 'gung-ho' macam mamat ni back-up KPN. Kira orang senang juga lah kalau office tuh kat prime-area kan? Sekarang anda dah popular siap lengkap lokasi office lagi. Dah jadi 'social-hero' dengan bersikap 'boastful' tuh yang aku lihat tak akan bertahan lama.

Mamat nih ingat satu hari benda nih atau lebih teruk lagi tak balik kat muka dia dengan cara dia 'berlagak' terlalu arrogant mencabar. Kalau lah dengan semangat sebigini melawan semua pendatang cinabeng memang aku sokong dan hormat sangat mamat nih.

Bro mamat Maxazman, you've got your 5 minutes of fame and that will be it. Aku tak ada kepentingan apa-apa dan tak ada kena mengena dengan JPJ ke Maxazman, aku cuma sedih melayu begitu cepat bergaduh sesama sendiri tapi bab cinabeng atau keling bermaharajalela melayu tak lah tinggi dan sekuat semangat melawan seperti ini.

The Energy is good in trying to turn the table on JPJ however, why not use the same amount of Energy if not more, in fighting the bigger and pressing issues like the potential eventuality and high probability of malay-muslim-bumiputera losing their rights to chart where the country is going. We've lost on the economic pie, do we want to forgo political pie as well????

Kalau PM buat pekak walaupun melayu melalak sebab diasak kiri-kanan atas-bawah dari setiap penjuru dan masih melukut kat cinabeng, pertelagahan melayu-melayu memudahkan kejatuhan kerajaan melayu dengan cinabeng senang mengambil alih....(sedangkan Tun M, Tengku Razali dan Tun Daim lantang pun PM buat derr je.....)

Apa susah sangat, Jabatan Kastam pun dah ramai kena angkut sampai jawatan berkepentingan dan tinggi pun dah kena sapu SPRM, kes Pengarah JPJ nih pun semesti ada jalan untuk redress dan dia boleh kena tindakan akan tetapi kerana sikap angkuh dapat perangkap 'Ikan Besar' dah jadi sensasi besar juga! Ingat, Anwar dipenjarakan kerana salah-guna kuasa, tuh Timbalan Perdana Menteri (bekas), nih kan pulak Pengarah JPJ!

Aku ikhlas mencoret pandangan dari jauh berpuluh ribu batu mengenangkan Tanah Melayu tumpah darah atuk-nenek-moyang ku sedih untuk tengok melayu menghentam melayu dengan cukup semangat waja, tu aje.

Anonymous said...
10 November 2014 at 21:42  

Pasal nombor plat jer pun. Ikut sahajalah spec yang telah ditetapkan oleh pihak berkuasa. Apa susahnya. Malukah kita sekiranya nombor plat kita serupa bentuknya seperti orang main? Adakah kita seperti orang bodoh jika kita nombor plat pendaftaran kita serupa bentuk seperti orang lain?
Hanya mereka yang gila publisiti atau suka mencari glamour sahaja yang akan berbuat sedemikian. Mereka memang mencari perhatian pengguna jalanraya yang main hanya until menunjuk-nunjukkan sikap berlagak, ujub,riak atau ego. Muhasabah diri, tidak perlu melenting.
Di negara lain seperti Indonesia, Thailand, Vietnam, contohnya, elok sahaja nombor plat kenderaan mereka. Semua standard sahaja.

Tidak perlulah kita pergi jauh sehingga je Eropah umpamanya. Mereka memang diketahui amat tegas melaksanakan peraturan jalanraya.

Sendiri tekan minyak, sendiri syok bawa laju, bila dapat saman trafik atas kesalahan melebihi had laju, alih-alih, pihak JPJ atau polis pula yang bersalah. Muhasabah diri!

Anonymous said...
10 November 2014 at 21:56  

ni apahal nak babit cina, india ni. ni la melayu lembap kaki bodek tak bertempat.come on la beb.ini isu nasional so handle la secara nasional.aku pun tak suka alvin juga namawee.tp aku sokong 100% maxazman.

ko ni yg mangkok.jgn la tambah pak lawak dlm jabatan kerajaan.yg melayu bangsa sendiri juga.no plate,tinted semua.sape yg jual.kenapa tak cari root.ini klw rakyat bising "ini bukan di bwh bidang kuasa kami"...senang je mangkok2 ni jwp.yg kaya sape bangang...yg pasti bukan org melayu kan.tanganilah perkara ini mcm penagih dadah.tangkap pengedarnya klw betul2 nak kuatkuasakan undang2.bukannya nak cari salah rakyat je.

patutnya kena ada ramai lagi mcm maxazman.berani kerana benar.bukan penakut.ini bulan masalah melayu,cina atau india.ini masalah nasional....ADA FAHAM...

Anonymous said...
10 November 2014 at 22:06  

klw inilah tujuan jpj ditubuhkan...lebih baik mansuhkan saja.polis pun dah cukup la.byk jabatan lg trafik la, jenayah la.ini bas metro contoh area kl ampang dah mcm nak runtuh,siap asap berkepul.pg la tangkap.buat operasi.takkan tak tau kot.takk takde anggota jpj tinggal kat ampang kot.ini tak yg tau nak bebankan rakyat.jgn tambahkan beban rakyat.klw betul nak standard buat mcm negara luar.hanya standard yg diguna pakai.ini tak kedai aksesori jual pelbagai.pg le tangkap taukeh2 tu klw berani.tinted semua,pg kedai tinted buat operasi.confirm takkan berlaku.alasan diluar bidang kuasa.menteri2...tolonglah bukak mata sikit

Anonymous said...
10 November 2014 at 23:32  

Seragamkan no plate kenderaan seluruh negara, hanya JPJ yg keluarkan, kan bagus mcm tu, xyah bg kdai2 buat.. Ikut la mcm negara maju lain diluar negara.. ini pandai menyaman je.. keseragaman tiada.. bila pengarah kurang bijak.. yg lain pun ikut sama dungu..

Anonymous said...
11 November 2014 at 08:49  

Kalau kita bagi orang bodoh yang hanya tahu bercakap pegang kuasa...camnillah jadinya

Anonymous said...
11 November 2014 at 08:55  

UNTUK KETUA JABATAN ,HAKIM-HAKIM DAN PEGAWAI KANAN KERAJAAN MEMANG DIBERIKAN KELULUSAN KHAS UNTUK GUNA CERMIN GELAP DEMI KESELAMATAN MEREKA...JADI KALAU MAMAT TU PERASAN DIA JANTAN HABIS...SILA DUDUK DITEMPAT KETUA JABATANLAH....APA MASAALAH ANDA KALAU ASHIK SALAHKAN ORANG TAPI TAK TAHU APA SEBENARNYA...KITA MELETAKKAN TUGASAN LEBIH PENTING DARI GAYA...LIHAT APA YG BERLAKU KPD TKP KASTAM TEMPOH HARI? MENTANG-MENTANG ADA ORANG SOKONG KATA DIA JANTAN...BUKAN MAIN LAGI TUNJUK GAH DIA!

Anonymous said...
11 November 2014 at 16:28  

JPJ ni pon satu hal selesaikan dulu masalah kenderaan berat dan bas yg selalu bermaharajalela di atas jalan dengan di lindungi tonto.mereka ni lah yg menbawa masalah di jalanraya.soal lampu kenderaan tu memang patut di selaraskan tak kira kereta import atau keluaran dlm negara.Cermin tu pada mereka atas soal keselamatan ok teruskan.Soal kemalangan maut berpunca dari no plat tu sangat lucu.

abang besar said...
11 November 2014 at 17:58  

Memang banyak komen yang bernas di sini.Pertama JPJ perku samada keluarkan sendiri plet atau beri kedai tertentu yang berdaftar dengan JPJ sanaja buat plet. Kedua plet KP JPJ perlu ditukar. Ketiga JPJ perlu selesaikan masalah atau puncakemalangan iaitu lori yang bawa muatan lebih berat,kenderaan mengeluarkan asap hitam brerkepul2 motor yang ditunggang pelaj tanpa lesen. Tidak dinafikan apa yang mereka buat ada relevan tapi buatlah yang lebih utama. Jadikanlah jabatan anda dihormati rakyat.,

Anonymous said...
11 November 2014 at 20:20  

Dulu pernah ada kes operasi nombor plate tapi hangat2 taip ayam.. mungkin jpj nak mengkayakan tauke cinabeng atau ada udang sebalik mee segera....

 
Copyright © -2012 buletin All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks